Čapljina i Trebinje povlače odluke o zabrani uvoza robe

G.S.
Čapljina i Trebinje povlače odluke o zabrani uvoza robe

Zabrana uvoza robe i tranzita kamiona između Čapljina i Trebinja ukinuta je tokom današnjeg dana, potvrdio je za klix.ba gradonačelnik Čapljine i šef Štaba civilne zaštite tog grada Smiljan Vidić.

Kako ističe, odluka o zabrani je povučena danas nakon vanrednog telefonskog sastanka koji je održao s gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem.

Dvojica gradonačelnika ovih hercegovačkih gradova su postigli dogovor o povlačenju spornih odluka koje su se odnosile na međusobnu zabranu uvoza robe i tranzit kamiona.

Podsjetimo da je Čapljina zabranila uvoz robe i tranzit kamiona iz Trebinja, nakon što je Krizni štab Trebinje 5. aprila, zbog pojave korona virusa u Čapljini, donio odluku o zabrani uvoza robe iz tog grada, kojom su se opskrbljivale mnoge trgovine i tržnice u Trebinju.

Krizni štab grada Čapljine je naglasio kako su zabranu uvoza robe i tranzita kamiona uveli u cilju zaštite svojih stanovnika i zbog zabrinutosti uzrokovane korona virusom te shodno pridržavanju svih mjera i preporuka nadležnih organa. (klix.ba)

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana