Čabrićeva preuzela dužnost ministra, prioritet podrška višečlanim porodicama

Srna
Čabrićeva preuzela dužnost ministra, prioritet podrška višečlanim porodicama

BANjALUKA - Novoizabrani ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić preuzela je danas dužnost i najavila da će joj prioritet u radu biti podrška višečlanim porodicama, izrada strateški važnih dokumenata za mlade i realizacija značajnih sportskih događaja koji će biti održani ove godine u Srpskoj. Čabrićeva je dužnost preuzela od ministra Zlatana Klokića, koji je po ovlaštenju predsjednika Vlade obavljao ovu dužnost u prethodnom periodu.

Ona je istakla da će svi značajni projekti Ministarstva biti nastavljeni, ali da će se sa saradnicima potruditi da unaprijedi sve oblasti u kojima postoji prostor za napredak, saopšteno je iz Ministarstva porodice, omladine i sporta.

Čabrićeva je podsjetila da je u toku realizacija podrške višečlanim porodicama primjenom Zakona o podršci nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Republici Srpskoj gdje se roditeljima na mjesečnom nivou isplaćuje 750 KM na koje se plaćaju pripadajući porezi i doprinosi. "Ovo je izuzetno značajna podrška i do sada se prijavilo više od 4.000 porodica", navela je Čabrić.

Ona je naglasila da će u narednom periodu razgovarati sa predstavnicima mladih o svim značajnim pitanjima za ovu populaciju, kao i o izradi strateški važnih dokumenata za mlade.

Prema njenim riječima, Republiku Srpsku u toku godine očekuju i značajni sportski događaji, poput teniskog turnira "Srpska open" i Evropskog školskog prvenstva u odbojci, koje će imati podršku Ministarstva.

Klokić je rekao da je dužnost ministra porodice, omladine i sporta obavljao odgovorno, trudeći se da obezbijedi nesmetan rad i realizaciju aktuelnih projekata, poput podrške višečlanim porodicama. "U tom periodu je usvojena i Omladinska politika Republike Srpske za period od 2023. do 2027.godine, tako da sa zadovoljstvom predajem dužnost i novom ministru želim uspješan mandat", rekao je Klokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana