Buduća Vlada nastavlja sa podrškom visokom obrazovanju

GS
Foto: Vlada Republike Srpske

Mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske Radovan Višković najavio je da će buduća vlada nastaviti sa reformom sistema visokog obrazovanja i mjerama za dalju modernizaciju javnih univerziteta, uključujući i intenzivna ulaganja u infrastrukturu i niz mjera za unapređenje studentskog standarda.

U okviru konsultacija za formiranje vlade, Višković je rektorima univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu Radoslavu Gajaninu i Milanu Kuliću prenio da će nova vlada nastaviti sa podrškom izgradnji novog objekta banjalučkog Arhitektonsko-građevinsko geodetskog fakulteta.

On je dodao da se u okviru Univerziteta u Istočnom Sarajevu izvode projekti izgradnje objekata Rektorata, Muzičke akademije, studentskog doma i Fakulteta fizičke kulture vrijedni 20 miliona KM, saopšteno je Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Rektori Gajanin i Kulić zahvalili su za dosadašnju intenzivnu podršku u smislu jačanja infrastrukturnih kapaciteta, ali i mjera za unapređenje položaja studenata, uključujući i omogućavanje besplatnog smještaja u studentskim domovima.

Tokom sastanka naglašena je potreba usklađivanja studijskih programa sa potrebama tržišta rada, te ukazano da bi jedna od reformskih mjera mogla biti i osnivanje naučnoistraživačkih centara u kojim bi bili angažovani najuspješniji studenti oba univerziteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana