Brojne manifestacije za pomoć Milošu Božoviću

Srna
Brojne manifestacije za pomoć Milošu Božoviću

ISTOČNO SARAJEVO- U Istočnom Sarajevu organizovane su brojne humanitarne manifestacije za pomoć u liječenju sugrađanina Miloša Božovića, nekadašnjeg golmana juniorske ekipe Fudbalskog kluba "Slavija", koji je na utakmici 2014. godine doživio tešku povredu glave.

U dvorani Osnove škole "Aleksa Šantić" sinoć je održan humanitarni koncert "Igrajmo za Miloša", u organizaciji Centra za kulturu i informisanje Istočna Ilidža, u saradnji sa Kulturno-umjetničkim društvom "Bratstvo" iz Vojkovića, a u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo odigrana je predstava "Ožalošćena porodica" u produkciji Studentske pozorišne trupe Foča.

Vršilac dužnosti direktora Centra za kulturu i informisanje Istočna Ilidža Božidar Novaković rekao je novinarima da su se svi ujedinili da pomognu Milošu kako bi nastavio liječenje u Rusiji.

Predsjednik i umjetnički direktora KUD "Bratstvo" iz Vojkovića Biljana Ristić naglasila je da se publici u Vojkovićima predstavilo devet kulturno-umjetničkih društava.

Prema njenim riječima, osim kulturno-umjetničkih društava "Bratstvo" iz Vojkovića, "Boško Vujadin" iz Kasindola, "Slavija" iz Istočnog Novog Sarajeva, "Jahorina" iz Trnova, posjetioci su imali priliku da vide i nastupe po dva kulturno-umjetnička društva iz Srbije i Hrvatske, te jednog iz Podgorice.

"Zahvalila bih svim društvima, ali i građanima Istočnog Sarajeva koji su se odazvali i pomogli humanitarnu akciju jer smo još jednom pokazali da imamo veliko srce i da nas je sve ova nedaća ujedinila", naglasila je Ristićeva.

U Republici Srpskoj je aktivan i humanitarni broj 1412 za nastavak liječenja Miloša Božovića iz Istočne Ilidže, koji bi trebalo ponovo da bude operisan u Rusiji.

Akcija će trajati do 31. marta, a pozivom na broj donira se jedna KM za nastavak Miloševog liječenja u Rusiji za koje je potrebno oko 120.000 evra.

Božović je u julu prošle godine bio na liječenju u klinici u Moskvi. Prema izjavama njegove porodice, pojavila se mogućnost liječenja matičnim ćelijama i ukupan proces liječenja, prema programu ljekara ruske klinike, trebalo bi da traje do dvije godine.

Milošev otac Aleksandar ranije je rekao da je njegov sin trebalo da u januaru bude u Moskvi da bi primio potrebnu terapiju, ali zbog nedostatka novca i direktnih avio-linija do glavnog ruskog grada to nije bilo moguće.

On je naveo da su tamo utvrdili pomak u liječenju Miloša, koji sada može da sjedi poslije osam godina ležanja.

Novčana sredstva moguće je uplatiti i na tekući račun broj 562-012-815-030-2396 NLB banka ili uplatom na IBAN broj, BA3956201281150302590, primalac Aleksandar /Sreta/ Božović, akademika Petra Mandića 48, 71123. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana