Brčko: Gradonačelnik uručio bicikla trojici mladih sugrađana

Srna
Brčko: Gradonačelnik uručio bicikla trojici mladih sugrađana

BRČKO - Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić uručio je danas, povodom Evropske sedmice mobilnosti i Svjetskog dana bez automobila, bicikla mladim sugrađanima Matei Brkić, Nemanji Kuvaču i Ismailu Selmanoviću. Milić je rekao novinarima da je cilj ove aktivnosti promocija zdravog života, kao i da se ukaže na poštivanje principa ravnopravnosti svih građana Brčko distrikta.

On je naveo da je na ovaj način distrikt postao dio evropske porodice od 2.500 gradova koji učestvuju u obilježavanju Evropske sedmice mobilnosti i Svjetskog dana bez automobila, koji se obilježava sutra.

"Brčko distrikt ima 32.000 vozila na 83.000 stanovnika. To je zaista mnogo i mislim da treba razmišljati o očuvanju životne sredine i promociji zdravih stilova života", rekao je Milić.

Odgovarajući na pitanje novinara da li će distrikt dobiti biciklističku stazu, Milić je rekao da je jedan od prioriteta Zavoda za planiranje da se projektuju, a potom i naprave biciklističke staze.

"Očekujemo u narednih par mjeseci da dobijemo taj prostorni plan koji je osnova za planiranje na prostoru Brčkog", pojasnio je Milić.

Matea Brkić, koja je jedan od najboljih srednjoškolaca u distriktu, rekla je da će joj bicikl poslužiti za rekreativnu vožnju tokom studiranja u Osijeku.

Nemanja Kuvač, koji ima Daunov sindrom, zahvalio je gradonačelniku na poklonu, za koji je rekao da mu mnogo znači jer voli biciklizam.

Ismail Selmanović, student i omladinski aktivista, rekao je da mu je drago što se mladima daje na značaju.

Predstavnik Antidiskriminacijskog foruma Brčko distrikta Ana Kotur Emkić istakla je da su na ovaj način prvi put uključene osobe sa invaliditetom u obilježavanje nekog međunarodnog dana, a da to nije Dan lica sa invaliditetom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana