Boračka organizacija Doboj: Predstavljen glavni projekat centralnog spomenika za 1.864 poginula borca

Srna
Boračka organizacija Doboj: Predstavljen glavni projekat centralnog spomenika za 1.864 poginula borca

DOBOJ - Gradska Boračka organizacija Doboj predstavila je danas glavni projekat centralnog spomenika sa 1.864 imena poginulih srpskih boraca iz ovog grada u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, koji će se nalaziti u sklopu kompleksa budućeg Spomen-parka "Srpski borac". Projekat je predstavljen na sastanku Predsjedništva gradske Boračke organizacije i gradonačelnika Doboja Borisa Jerinića, te su definisane dalje aktivnosti.

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije Petar Tubić pojasnio je da je spomenik zamišljen kao reprezentativno djelo po ugledu na onaj u Zejtinliku, istakavši da će dostojanstveno predstavljati sve koji su živote dali za Doboj i Republiku Srpsku.

"Biće uklesana imena 1.864 poginulih, a ispod samog spomenika biće prostorija sa slikama boraca", izjavio je novinarima Tubić. Jerinić je rekao da je zadovoljan što je konačno definisan glavni projekat centralnog spomenika koji će biti smješten u budućem Spomen-parku "Srpski borac", neposredno uz Spomen-hram Rođenja Presvete Bogorodice.

"Usaglasili smo se da ćemo u skorijem periodu pokrenuti proceduru javne nabavke i potpisivanjem ugovora pokrenuti izgradnju. Vjerujem da ćemo okvirno u šestom i sedmom mjesecu taj posao završiti", izjavio je Jerinić.

On je naveo da je gradska administracija preuzela na sebe obaveze da obezbijedi dozvole i najavio podršku za finansiranje izgradnje, uz nadu da će ovaj projekat novčano podržati i Vlada Republike Srpske i Kabinet predsjednika Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana