Bolnica "Sveti Vračevi": Kolege hvale smijenjenu direktorku

GS
Bolnica "Sveti Vračevi": Kolege hvale smijenjenu direktorku

BIJELjINA - Zdravstveni radnici Bolnice "Sveti Vračevi" u Bijeljini održali su danas konferenciju za novinare na kojoj su pohvalili rad smijenjenog vršioca dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove Milice Lovrić u proteklih šest mjeseci, prenijela je Srna.

Lovrićeva je zahvalila zdravstvenim radnicima koji su, kako je navela, pokazali da bijeljinska bolnica ima kapacitet da bude respektabilna regionalna bolnica za ponos Republike Srpske i šire.

- Ponosna sam na sve što sam uradila u proteklih šest mjeseci zajedno sa svojim timom. Besprijekorna organizacija u funkcionisanju, podignut nivo usluga i vraćeno dostojanstvo zdravstvenim radniku i povjerenje pacijenata - to je ono na šta sam ja ponosna, a treba da budu i oni koji su mi ukazali povjerenje - poručila je Lovrićeva, odbacivši kritike u vezi sa zaražavanjem zdravstvenih radnika u Bijeljini.

Član menadženta Bolnice Lazić rekao je da rad bilo kog odjeljenja bijeljinske bolnice tokom borbe protiv pandemije nije doveden u pitanje i ocijenio da su "rezultati rada ove zdravstvene ustanove u proteklih pola godine impozantni".

Lazić je naveo podatke o dobrom radu bijeljinske bolnice prije i tokom pandemije virusa korona, u kojoj je ova zdravstvena ustanova postala jedna od tri regionalne kovid bolnice u Republici Srpskoj sa 142 bolesničke postelje, jedinicom intenzivne njege sa 11 kreveta, operacionom salom i porodilištem za potencijale kovid pacijente, kao i virusološkom laboratorijom, uz pomoć Vlade Republike Srpske.

On je rekao da zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi žele uspjeh u radu novoimenovanom vršiocu dužnosti direktora Bolnice Zlatku Maksimoviću, koji, kako je naglasio, već ima veliko iskustvo u vođenju Doma zdravlja.

Anesteziolog Dragana Milovanović Lejić rekla je novinarima da je Lovrićeva dala sjajan kurs bijeljinskoj bolnici.

- Nadamo se i vjerujemo da će i novi direktor tako nastaviti - rekla je Lejićeva.
Konferencija za novinare održana je ispred Urgentnog bloka bijeljinske bolnice.

Vlada Republike Srpske razriješila je Milicu Lovrić funkcije vršioca dužnosti direktora Bolnice "Sveti Vračevi" u Bijeljini, a na tu poziciju imenovala je Zlatka Maksimovića do okončanja postupka javne konkurencije.

- Razlog za ovu kadrovsku promjenu su propusti u organizaciji i sprovođenju mjera s ciljem sprečavanja širenja novog virusa korona u Bolnica "Sveti Vračevi" – naveli su u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite.

Podsjećaju da su imenovali Komisiju za nadzor i sprovođenje organizacionih, tehničkih, dijagnostičkih, terapeutskih, higijenskih i drugih mjera za sprečavanje i suzbijanje intrahospitalnih infekcija, u vezi sa trenutnom epidemiološkom situacijom pojave i širenja virusa korona u Bolnici "Sveti Vračevi" Bijeljina, koja je utvrdila navedene propuste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana