Bojanov prvi korak do Božića

M. L.
Bojanov prvi korak do Božića

GRADIŠKA - Bojan Livopoljac (37) iz Gradiške vjeruje da će do Božića napraviti prvi korak, nakon 11 godina, zahvaljujući armiji humanitaraca koja je za svega šest dana sakupila 10.000 maraka da bi ovom mladiću kupila protezu.

Bojan je 2009. godine imao tešku saobraćajnu nesreću i od tada traje njegova velika borba. Iza njega je nekoliko operacija i konačno su stečeni uslovi da bi uz pomoć proteze mogao ponovo da hoda. Bojan i njegova majka Zdravka preživljavaju od njene penzije, koja nije dovoljna ni za lijekove, a kamo li za ostale životne potrebe. I sama Zdravka uključila se u akciju, plete i prodaje priglavke živopisnih boja da bi ispunila sinu najveću želju.

Humanitarnu akciju za pomoć Bojanu na društvenoj mreži “Fejsbuk” pokrenuo je Banjalučanin Milan Savanović.

- I dalje tvrdim da poznajem najbolje ljude na planeti, one koji nikada nisu izdali i one koji se nisu oglušili na svaku moju akciju. Veliko hvala svima koji su dali svoje malo da Bojan ponovo prohoda - rekao je Savanović za “Glas Srpske”. Dodao je da će sav iznos preko 10.000 KM koji bude sakupljen u ovoj akciji iskoristiti da porodicama koje su ugrožene organizuju božićnu trpezu i kupe pečenice.

Bojan sa osmijehom ističe da nikada nije gubio nadu da će ponovo hodati, ali da nije mogao vjerovati da će ovako brzo biti sakupljen novac za njegovu protezu.

- Srećan sam što ima toliko dobrih i plemenitih ljudi. Vjerujem da ću napraviti prvi korak do Božića - rekao je Bojan zahvalivši svima koji su pomogli da ispuni najveću želju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana