Bogat program na “Danima zime”

S.Ta.
Bogat program na “Danima zime”

PRIJEDOR - Privredno-turistička manifestacija “Dani zime na Kozari” biće održana 1. i 2. februara, potvrđeno je na jučerašnjoj sjednici Organizacionog odbora.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, koji predsjedava ovom odboru, rekao je da ova manifestacija predstavlja turističku ponudu Kozare i potkozarskih opština i gradova.

- To su dani kada veliki broj ljudi uživa na Kozari, gdje vrijeme provode u druženju i u velikom broju sadržaja. Svi bi voljeli da bude i snijega, jer je tako zaista ugođaj kompletan - dodao je Đaković. 

U subotu će, u organizaciji Kluba ekstremnih sportova “Albatros”, biti održan tradicionalni zimski planinarski marš. Ako visina snijega na Kozari tada bude išla naruku skijašima, istog dana biće održan ski-kup, u organizaciji Planinarsko-skijaškog društva “Ljubijski rudar”.

Direktor Turističke organizacije grada Amira Ganić potvrdila je da će centralni dio manifestacije biti u nedjelju, kada će biti održana gastro i sportska takmičenja. 

Za učesnike planinarskog marša 1. februara biće organizovan prevoz od Gradskog stadiona do Mrakovice u osam časova, a za ostale građane Prijedora u nedjelju će biće organizovan prevoz sa istog mjesta od devet do deset časova. Ulaz u Nacionalni park “Kozara” toga dana naplaćivaće se jednu KM umjesto uobičajene dvije KM.

Organizatori 14. po redu manifestacije “Dani zime na Kozari” su grad Prijedor, turističke organizacije Prijedora, Gradiške, Kozarske Dubice i Novog Grada, te Nacionalni park “Kozara”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana