Bilećani ovacijama dočekali Tijanu Bošković

Srna
Bilećani ovacijama dočekali Tijanu Bošković

Bileć - Najbolja odbojkašica svijeta i Evrope Tijana Bošković stigla je danas u rodnu Bileću, gdje je u prepunoj sportskoj dvorani koja nosi njeno ime dočekana uz aplauze i ovacije.

Boškovićeva je rekla novinarima da je srećna što je izdvojila vrijeme da dođe u rodnu Bileću, naglasivši da uvijek sa ponosom ističe odakle dolazi i rado se vraća kući da sa sugrađanima proslavi uspjehe.

“Ponosna sam na nas i uspjeh koji smo ostvarile - odbranile smo titulu evropskog prvaka. Hvala mojim Bilećanima za ogromnu podršku svih ovih godina, koja nam mnogo znači. Tokom prvenstva smo osjećali podršku i ona nam je bila dodatni motiv da budemo još jače”, istakla je Tijana.

Govoreći o finalu Evropskog prvenstva protiv Turske, Boškovićeva je navela da nije bilo lako igrati pred 14.000 turskih navijača.

“Uprkos tome što smo gubile 9:6 u petom setu, uspjele smo da ostanemo mirne glave, da ne padnemo pod pritiskom i da odbranimo titulu”, navela je Boškovićeva, koja je na proteklom Evropskom prvenstvu proglašena za najkorisnijeg igrača /MVP/.

Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić istakao je da Bilećani mnogo vole i poštuju Tijanu, što su i dokazali ovim dočekom.

“Vidjeli ste koliko Bileća voli i poštuje Tijanu. Ona je to zaslužila ponašanjem i igrom. Želimo joj mnogo uspjeha, a ona će vjerovatno još dugo proslavljati Bileću”, rekao je Aleksić.

Koliko su Bilećani ponosni na svoju sugrađanku, svjedoči i to što je prije nekoliko mjeseci Univerzalna sportska dvorana, u kojoj je Tijana napravila prve odbojkaške korake, nazvana po njoj, a u planu je da u Bileći bude oformljen odbojkaški kamp sa njenim imenom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana