Grad Bijeljina nastavlja saradnju sa njemačkom fondacijom "Konrad Adenauer"

Srna
Foto: Srna

BIJELjINA- Njemačka Fondacija "Konrad Adenauer" u BiH izrazila je spremnost za nastavak saradnje sa gradom Bijeljina na planu ostvarivanja korisnih ekonomsko-finansijskih kontakata i dovođenja stranih investitora u Semberiju, izjavio je gradonačelnik Ljubiša Petrović nakon razgovora sa direktorom ove fondacije Svenom Petkeom.

Petrović je poručio da će već na narednom sastanku biti konkretizovani modeli saradnje, s ciljem izgradnje efikasnijeg društvenog i političkog sistema, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Petke me uvjerio da Fondacija na čijem je čelu podržava nova, mlada lica na političkoj sceni u BiH, te da se, nakon što pandemija virusa korona bude zaustavljena, možemo vratiti čvršćoj saradnji, izgradnji Bijeljine na temeljima vladavine prava, dovođenju investitora i novim zapošljavanjima", istakao je Petrović.

Petke je čestitao Petroviću i njegovom timu za sjajan izborni rezultat i dodao da je pred njim zanimljiv period, kao i pred građanima Bijeljine.

"Imao sam danas priliku da saslušam nove planove i programe koje je gradonačelnik osmislio sa svojim timom i koncept Bijeljine, kao grada budućnosti, ima veliki potencijal", rekao je Petke.

Petke je istakao da se Bijeljina i njen gradonačelnik bave istim temama, kao i gradonačelnici gradova u Njemačkoj, navodeći da je to prilika da jedni od drugih uče i da sarađuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana