BiH i EU povezani kroz dobro na reviji u Banjaluci

G.S.
BiH i EU povezani kroz dobro na reviji u Banjaluci

BANjALUKA - „Povezani kroz dobro” poruka je koja je obilježila modnu reviju pod nazivom “Made in BiH“ održane večeras u Banjaluci u organizaciji Evropske unije u Bosni i Hercegovini i u saradnji sa modnim festivalom European Fashion Passport.

Događaj je okupio i povezao kompanije modne i tekstilne industrije iz Maglaja, Laktaša, Sarajeva, Zenice, Kostajnice, i drugih lokalnih zajednica, koje su razvile ili pokrenule svoje poslovanje uz podršku Evropske unije.

 - Bosna i Hercegovina ima ogroman potencijal i uz pravu podršku, poduzetnici su pokazali da mogu uspjeti. Podržavajući poslovanje u ovoj zemlji, EU ne djeluje kao donator, već kao investitor u budućnost Bosne i Hercegovine na njenom putu ka EU. Od početka pandemije, osigurali smo oko 70 miliona eura kroz različite programe, kako bi poduzetnicima i preduzećima u Bosni i Hercegovini pružili finansijsku i praktičnu podršku koja im je potrebna. Jer mi smo zausta „povezani kroz dobro”, rekao je ambasador Johan Satler, šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH.

Kroz projekat EU4BusinesRecovery, Evropska unija je osigurala bespovratna sredstva u vrijednosti od 1,3 miliona evra za 29 lokalnih kompanija u sektoru proizvodnje tekstila, odjeće, kože i obuće.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana