Bez snijega u nastavku novembra

N1
Bez snijega u nastavku novembra

Usljed pritjecanja vlažne i tople zračne masa sa juga, početak druge dekade novembra obilježiće nadprosječno toplo i pretežno oblačno vrijeme sa kišom, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Više padavina prognozira se u Hercegovini i u Krajini, a na istoku i sjeveroistoku zemlje očekuje se slaba kiša uz češća razdoblja bez padavina. Magle i niske oblačnosti može biti ponegdje u centralnim i sjevernim područjima Bosne. Tokom prvog dijela sedmice duvaće će umjeren do jak vjetar u južnim i jugozapadnim područjima.

Jutarnje temperature vazduha kretaće se od 5°C do 11°C u Bosni, u Hercegovini do 14°C. Maksimalne dnevne temperature kretaće se od 10°C do 15°C u Bosni, na jugu zemlje do 20 °C.

Prema raspoloživim sinoptičkim kartama i naredne sedmice (18 - 25.11.) nastavlja se nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Kiša će biti izraženija u Hercegovini i zapadnoj Bosni. Temperature vazduha u blagom padu, ali će mrazevi i u ovom periodu na manjim visinama izostati.

Jutarnje temperature vazduha prognoziraju se između 2°C i 7°C u Bosni, na jugu zemlje do 10°C. Najveće očekivane dnevne temperature između 6 i 12°C, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana