Banjaluka čeka Petrovića: Da li će gradonačelnik Bijeljine ispuniti obećanje pa na put krenuti pješke

GS
Banjaluka čeka Petrovića: Da li će gradonačelnik Bijeljine ispuniti obećanje pa na put krenuti pješke

Ako ispuni dato obećanje, gradonačelnika Bijeljine Ljubišu Petrovića za nekoliko dana trebalo bi očekivati u Banjaluci, gdje se zakleo da će doći nakon što propadne pokušaj njegovog opoziva.

Svečanu zakletvu “sa tri prsta” Petrović je, podsjećamo, dao 8. februara, kada je skupštinska većina u Bijeljini donijela odluku o pokretanju procesa opoziva. Obraćajući se javnosti pred kamerama, Petrović je posebnu poruku i obećanje imao za Milorada Dodika, koga je nazivao “CIK predsjednikom”.

– Vidimo se u Banjaluci, CIK predsjedniče. Odgovorno i svjesno im poručujem da ih u Bijeljini čeka politički kraj. Kada polome zube i kada opoziv ne uspije, uzeću zastavu Republike Srpske, zastavu grada Bijeljina i zastavu Srpske demokratske stranke, ići ću pješke od Bijeljine kroz Brčko, Šamac, Modriču, Doboj i druge opštine, zajedno sa narodom i ići ka Banjaluci, a tamo ćemo se vidjeti, CIK predsjedniče – poručio je Petrović.

Ako je vjerovati Guglu, od Bijeljine do Banjaluke se pješice, bez odmora, stiže za nešto manje do dva dana.

Gradonačelnik Bijeljine se jos uvijek nije oglasio, pa smo tako ostali uskraćeni za odgovor na pitanje da li je Petrović ostao pri odluci i zakletvi da poslije propalog opoziva pješke krene prema Banjaluci, prenosi Srpskainfo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana