Autističnog dječaka u školi u Cazinu maltretirao vršnjak

GS
Autističnog dječaka u školi u Cazinu maltretirao vršnjak

CAZIN - Na društvenoj mreži "Fejsbuk" pojavio se snimak iz srednje škole u Cazinu na kojem se vidi kako jedan mladić u učionici maltretira dječaka sa posebnim potrebama, prenosi portal Kliks.

Kako je navedeno, incident se desio u Drugoj srednjoj školi u Cazinu, a kako se jasno može vidjeti na snimku, dječaka je maltretirao vršnjak koji je tom prilikom bacao njegove stvari na pod i gurnuo mu stol.

Dječak koji je žrtva vršnjačkog nasilja, ima autizam.

Direktor Druge srednje škole u Cazinu Haris Ćoralić je najavio da će škola preduzeti zakonom propisane mjere da bi kaznili one koji su učestvovali u ovom sramotnom činu.

- U toku jučerašnjeg dana, putem društvene mreže "Fejsbuk", pojavio se videozapis u kojem se mogu primijetiti elementi vršnjačkog nasilja, a koji se, na osnovu prikazanog, desio u našoj školi i u kojem su akteri učenici naše škole. Škola je odmah po saznanju i utvrđivanju identiteta istih, reagovala te slučaj prijavila nadležnima, a u okviru svojih nadležnosti, Škola će poduzeti zakonom propisane mjere - izjavio je Ćoralić te pozvao javnost da se suzdrži od neprimjerenih komentara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana