Asistent na Pravnom fakultetu udaljen sa radnog mjesta

GS
Asistent na Pravnom fakultetu udaljen sa radnog mjesta

BANjALUKA - Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin donio je danas rješenje da sa radnog mjesta višeg asistenta na Pravnom fakultetu bude udaljen Njegoslav Jović protiv kojeg će biti sproveden disciplinski postupak zbog sumnje na težu povredu radne obaveze i discipline, kao i postupak pred Etičkim komitetom.

U saopštenju Univerziteta navodi se da se u prijedlogu dekana Pravnog fakulteta Željka Mirjanića za udaljenje radnika sa radnog mjesta višeg asistenta navodi da svi dokazi ukazuju na neprofesionalno i moralno neprihvatljivo ponašanje radnika, čime je nanesena ozbiljna šteta Univerzitetu u Banjaluci.

Mirjanić je dostavio i inicijativu za pokretanje disciplinskog postupka zbog osnovane sumnje na težu povredu radne obaveze i discipline kao i zahtjev Etičkom komitetu za utvrđivanje povrede Kodeksa etike Univerziteta u Banjaluci.

-Univerzitet u Banjaluci još jednom najoštrije osuđuje svaki oblik neakademskog i neprofesionalnog ponašanja svih zaposlenih, te poziva sve koji imaju saznanja o bilo kakvom obliku nedoličnog ponašanja da to prijave rukovodstvu Univerziteta i njegovih članica. Naglašavamo da će Univerzitet u svakom trenutku preuzeti sve potrebne mjere s ciljem zaštite integriteta Univerziteta, kao i svih studenata i zaposlenih - ističe se u saopštenju.

Mediji u Srpskoj ranije su objavili da se viši asistent našao se pod policijskim proverama nakon što su se u javnosti pojavile informacije da je bio žrtva fizičkog napada, i to nakon što ga je supruga uhvatila u prevari sa studentkinjom pomenutog fakulteta.

Prema informacijama koje su dospjele u javnost, u kancelariji pomenutog asistenta pojavila se supruga, koja je i načinila snimak koji je ekspresno počeo da se širi društvenim mrežama i popularnim aplikacijama.

Nedugo nakon toga je društvenim mrežama, a i pojedinim aplikacijama počeo da se širi snimak njega sa studentkinjom, kao i fotografije na kojima se vidi polomljeno staklo u kancelariji, a na pojedinim djelićima se nalazi i krv.

Iz PU Banjaluka u petak su im rekli da im napad nije prijavljen, ali da su pokrenute određene provjere.

- Na osnovu snimka koji se pojavio u javnosti policija je pokrenula provjere kako bi se utvrdile sve okolnosti i autentičnost snimka, nakon čega će, po potrebi, biti obaviještene nadležne institucije - navode u PU Banjaluka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana