Arlov uručio Marinkovićevoj knjigu “Humano srce Srpske”

Srna
Arlov uručio Marinkovićevoj knjigu “Humano srce Srpske”

BANjALUKA - Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je danas konzulu-žeranu Srbije u Banjaluci Vesni Marinković knjigu “Humano srce Srpske”, autora Slavka Basare.

 “Upoznao sam Marinkovićevu sa dugodišnjim radom Odbora i velikoj pomoći za naše Koosovo i Metohiju. Odbor je dugi niz godina imao veoma dobru saradnju sa ovoim institucijom naše matice Srbije i dogovorili smo da ćemo to i nastaviti”, rekao je Arlov nakon sastanka u Banjaluci, saopšteno je iz Odbora.

Arlov je upoznao Marinkovićevu i sa izgradnjom Dnevnog centra “Podrži me - 9.januar” u Kosovskoj Mitrovici za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju, kao i projektom “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

Marinkovićeva je rekla da je upoznata sa aktivnostima Odbora, te izrazla podršku realizaciji humanih projekata.

Arlov je nedavno u Beogradu poklonio knjigu “Humano srce Srpske” i ministru spoljnih poslova Srbije Nikoli Selakoviću.

Knjiga “Humano srce Srpske” predstavlja svjedočanstvo o humanosti koju su građani Republike Srpske posredstvom banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iskazali prema svojim sunarodnicima na Kosmetu.

U knjizi su kroz 1.500 fotografija i 150 stranica teksta prikazane aktivnosti Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji i kako su humana srca građana Srpske godinama kucala, pomagala i bila uz svoje sunarodnike u južnoj sprskoj pokrajini.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana