Arlov uručio Đokiću zahvalnicu za doprinos za pomoć Srbima u Kosovskoj Mitrovici

Srna
Arlov uručio Đokiću zahvalnicu za doprinos za pomoć Srbima u Kosovskoj Mitrovici

BANjALUKA - Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je danas u Banjaluci ministru energetike i rudarstva Republike Srpske Petru Đokiću zahvalnicu za doprinos izgradnji stambene zgrade u Kosovskoj Mitrovici koja će biti na raspolaganju Srbima sa Kosova i Metohije.

Đokić je istakao značaj da društvo brine o srpskom narodu gdje god da se nalazi, te da se na različite načine potvrdi snažna veza Srpske i Kosova i Metohije.

- Nećemo da prihvatimo da nas dijele granice, nego živimo zajedno i sa zajedničkim ciljem, da budemo podrška jedni drugima - rekao je Đokić Srni.

On rekao da je ponosan što je i u funkciji predsjednika Socijalističke partije, a i kao ministar, bio podrška Srbima sa Kosova i Metohije.

- Vrlo odlučno ću nastaviti da pružam pomoć za ovakve projekte jer na ovakav način najbolje manifestujemo jaku vezu između Republike Srpske i Kosova i Metohije - rekao je Đokić.

Arlov je istakao je da je Đokić jedan od ključnih ljudi zahvaljujući kojima je Vlada Republike Srpske pomogla izgradnju zgrade u Kosovskoj Mitrovici.

- Zgrada ima osam stanova za socijalno ugrožene srpske porodice sa Kosova i Metohije, a u njoj je i sjedište Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" - rekao je Arlov.

On je dodao da je Socijalistička partija, čiji je Đokić lider, donirala finansijska sredstva za izgradnju ovog dnevnog centra.

Arlov je izrazio nadu da će Đokić nastaviti sa podrškom radu Udruženja, te da će svojim autoritetom pomoći da se završi izgradnja Dnevnog centra, čija je ukupna vrijednost oko 270.000 evra.

- Potrebno nam je još oko 40.000 evra da bismo završili dnevni centar i predali ga na korištenje za više od 160 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju - rekao je Arlov.

Arlov je Đokiću uručio Zahvalnicu, te knjigu "Humano Srce Srpske" i bistu blaženopočivšeg patrijarha Pavla izrađenu u Leposaviću na Kosovu i Metohiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana