Arlov: Sakupljeno više od 3.500 potpisa podrške

Srna
Arlov: Sakupljeno više od 3.500 potpisa podrške

ŠAMAC - Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije Milorad Arlov rekao je Srni da je prikupljeno više od 3.500 potpisa na području Kosmeta za slanje peticije zbog zabrane njegovog ulaska na Kosmet 26. juna. Arlov je najavio da će narednih dana kopije peticije Ministarstvu unutrašnjih poslova u Prištini predati advokat Dejan Vasić iz Kosovske Mitrovice koji ga pravno zastupa "u namjeri da mu se vrati demokratsko pravo ulaska na Kosovo i Metohiju".

On je naveo da će Vasić kopiju peticije predati i međunarodnim institucijama zaduženim za sprovođenje demokratije i ravnopravnosti svih građana na Kosmetu "i onim dobronamjernim koje pomažu i žele dobro Kosovu i Metohiji".

Arlov je zahvalio Udruženju roditelja "Podrži me", rukovodstvu, članovima, osnovnim školama, mnogobrojnim porodicama, preduzećima, prijateljima i svima koji su iskreno dali svoj potpis, ističući da mu ta podrška daje ogromnu snagu, volju i pravo da sve ono što je radio proteklih skoro 13 godina za srpsku narod na Kosmetu vrijedi puno više.

"Vaši slobodni, iskreni i svojevoljni potpisi daju mi legitimitet, ogromnu snagu i još veću volju za sve velike projekte Odbora, kao i da izgradnju Dnevnog centra Podrži me-9. januar što prije završimo, da pomažemo liječenje bolesne djece i za podršku djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju", istakao je Arlov.

On je dodao da Odbor želi da u narednim godinama nastavi projekat "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske" koji je ovog ljeta odgodila pandemija virusa korona.

"Želimo da u još većem broju djeca dolaze u svoju drugu kuću Republiku Srpsku, da stipendiramo djecu i obradujemo ih božićnim i novogodišnjim poklonima i budemo uz svoj narod", dodao je Arlov.

On je dodao da je ponosan što su građani prepoznali iskrenu pomoć Republike Srpske srpskom narodu i drugima kojima je potrebno, a nikoga ne vrijeđajući i ugrožavajući na Kosovu i Metohiji, kao i da kao predsjednik Odbora nastavlja sa misijom humanosti.

Kosovska policijska služba 26. juna predsjedniku Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Miloradu Arlovu zabranila je ulazak na područje južne srpske pokrajine.

Arlov je tada rekao Srni da mu je na administrativnom prelazu Jarinje na putu Raška - Leposavić rečeno da mu je zabranjen ulazak na područje Kosova i Metohije, gdje je trebalo da se sastane sa zamjenikom gradonačelnika sjeverne Kosovske Mitrovice Adrijanom Hodžić i članovima Udruženja "Podrži me".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana