Apel za prikupljanje pomoći ugroženima u Bijeljini

Ljiljana Aleksić
Apel za prikupljanje pomoći ugroženima u Bijeljini

BIJELjINA - Povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika Centar za socijalni rad u Bijeljini, u saradnji sa Gradskom organizacijom Crvenog krsta organizuje i ove godine akciju prikupljanja pomoći socijalno najugroženijim licima, a tim povodom pozvali su sve privrednike i druge građane da se odazovu akciji i doniraju sredstva.

- U Bijeljini živi oko 6.000-7.000 lica koja imaju status socijalno ugroženih, a najugroženijih ima nekoliko stotina i mi se trudimo da svake godine ovom akcijom za njih obezbijedimo pomoć u vidu novca ili prehrambenih paketa - rekao je direktor Centra za socijalni rad Bijeljina Milorad Sofrenić. 

Prema njegovim riječima, za ove namjene do sada je obezbjeđivano između 20.000 i 30.000 maraka, što je, kako kaže, nedovoljno. 

- Apelujemo na sve da se uključe u ovu akciju i pomognu nam da obezbijedimo što veći iznos sredstava da bismo mogli da pomognemo najugroženijim licima u Semberiji i da im na skroman način uljepšamo predstojeće praznike - istakao je Sofrenić.

Gradska organizacija Crvenog krsta u Bijeljini dobila je donaciju švajcarskog Crvenog krsta od 16.000 maraka, a novac će biti proslijeđen na račune najugroženijih građana. 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana