Apel roditeljima zbog učestalih saobraćajki u kojima stradaju djeca

Srna
Foto: Iluistracija

PRIJEDOR - Savjet za bezbjednost saobraćaja grada Prijedora ukazao je danas na problem učestalih saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom, uključujući i stradanje maloljetnih lica, te pozvao sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakon i povećaju oprez.

Sekretar Savjeta Mladen Kulundžija rekao je da su djeca i pješaci najranjivija kategorija u saobraćaju, a da je od 15. juna do danas na području Prijedora troje djece stradalo i saobraćaju.


"Apelujem na sve roditelje i na sve učesnike u saobraćaju da, uzimajući u obzir da imamo povećanu frekvenciju u saobraćaju i vremenske neprilike, obrate pažnju i povećaju opreznost, poštuju ograničenje brzine i sve ostale zakonske propise", rekao je Kulundžija novinarima u Prijedoru nakon sjednica ovog savjetodavnog tijela.

On je ocijenio da je šokantan podatak da je gotovo 400 ljudi isključeno iz saobraćaja u proteklih mjesec dana zbog vožnje u alkoholisanom stanju na području Policijske uprave Prijedor, od čega više od polovine na području grada Prijedora.

"Molimo i apelujemo, to je ono što je u našoj nadležnosti. Stojimo na raspolaganju za informacije, ako možemo pomoći bilo kome, na bilo kom dijelu grada, bilo kojoj instituciji, da nam se obrate", dodao je Kulundžija.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević apelovao je na roditelje da obrate pažnju na svoju djecu koja su učesnici u saobraćaju.

"Svaki ovaj slučaj je posebno težak, posebno dramatičan. Poslije jedne takve nesreće obično predstoji jedan duži period u kojem se takve ili slične nesreće ne dešavaju, jer se na neki način probudi svijest u ljudima", rekao je Kovačević.

On je podsjetio da je juče evidentirana jedna teška saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom i teškim posljedicama po drugog učesnika.

"Koristim ovu priliku da još jednom apelujem na sve učesnike u saobraćaju da nam se oakve stvari ne dešavaju", poručio je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana