Ambasada Norveške nova kontakt ambasada NATO-a u BiH

Srna
Ambasada Norveške nova kontakt ambasada NATO-a u BiH

SARAJEVO - Ambasada Norveške u BiH na ceremoniji u Sarajevu preuzela je od Ambasade Mađarske u BiH dužnost kontakt ambasade za saradnju sa NATO-om.

Komandant NATO štaba u Sarajevu brigadni general Pamela Mekgaha rekla je da Norveška preuzima ulogu kontakt ambasade u važnom trenutku.

- U Evropi postoji nova bezbjednosna realnost, a broj izazova sa kojima se suočavamo raste. Nijedna država ih ne može sama rješavati. Radujem se saradnji sa Norveškom, koja niz godina podržava i BiH i NATO u nastavku važnih bezbjednosnih projekata u cilju očuvanja bezbjednosti građana - rekla je Mekgahova.

Otpravnik poslova Ambasade Mađarske u BiH Ksaba Feleguhazi je rekao da je prioritet očuvanje mira i stabilnosti na zapadnom Balkanu ključni interes u geopolitičkom i ekonomskom smislu, prenose federalni mediji.

- Mađarska ima cilj da daje doprinos miru i bezbjednosti zapadnog Balkana, na političkom nivou snažno podržavama ubrzanje EU integracija BiH, kao i jačanje saradnje između NATO-a i BiH - rekao je on.

Ambasador Norveške u BiH Olav Reinertsen važno je povećati vidljivost i informisati, kako javnost tako i političare, šta je to NATO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana