Alenu Šeraniću uručena povelja grada Zvornika

SRNA
Foto: SRNA

ZVORNIK, 20. MAJA /SRNA/ - Ministru zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenu Šeraniću danas je u Zvorniku uručena Povelja grada za doprinos u razvoju grada.

Povelju je Šeraniću na svečanoj akademiji uručio gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović povodom 21. maja - Dana grada i 612 godina postojanja Zvornika.

Zlatna medalja "Stanko Nikolić" uručena je Peri Pajkanoviću za nesebičan doprinos u suzbijanju pandemije virusa korona, a srebrne medalje "Stanko Nikolić" Jovanki Sandić, Jovani Domuz i Dragu Gajiću za razvoj grada. Bronzane medalje "Stanko Nikolić" dodijeljene su Čedi Ostojiću, Muji Tuliću i Milanki Cvjetinović, dok su zahvalnice uručene Snježani Kovač, Staki Petrović, te Planinarskom ekološkom udruženju "Korak" i Planinarskom društvu "Mladost".

Šeranić je, zahvalivši za uručenu Povelju grada, rekao da mu je izuzetna čast i zadovoljstvo što je njegov i rad zdravstvenih radnika prepoznat za sve ono što je urađeno u posljednje dvije godine kada je riječ o gradu Zvorniku. Ističući da Povelja znači podstrek i dalji nastavak rada na način kako se to radilo i do sada, Šeranić je rekao da primljena nagrada predstavlja veliku podršku, ne samo njemu, nego svim kolegama u ministarstvu zdravlja i socijalnoj zaštiti koju predstavlja.

"Ovo je zajednički uspjeh, a često sam govorio i u vrijeme pandemije korona, da ja samo predstavljam sve zdravstvene radnike i govorim u njihovo ime, ali svi zajedno radimo veliki posao", rekao je Šeranić.

Prema njegovim riječima, i u vrijeme pandemije virusa korona omogućeno je građanima Zvornika da organizacijom zdravstvenog sistema dobiju kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, ali ne samo ovdje, nego i u cijeloj Republici Srpskoj. Šeranić je čestitao građanima i gradonačelniku Zvornika Zoranu Stevanoviću 21. maj - Dan grada. Stevanović je istakao da je prioritet svih zajedno se sačuvati, te da bude nastavljeno realizovanje projekata koji su započeti, najavljeni ili pripremljeni i da se sačuva funkcionalnost grada i Gradske uprave.

"Želja mi je da vrijeme koje dolazi shvatimo veoma ozbiljno, da budemo posvećeni radu i funkcionisanju i svih javnih preduzeća i javnih ustanova na području grada", rekao je Stevanović.

Stevanović je naveo da se samo ozbiljnom posvećenošću, radom i požrtvovanjem može ostati i opstati na ovim prostorima i pobijediti sve naredne izazove. On je naglasio da je grad Zvornik u posljednjih 15 godina četvrti put proširivao kapacitete vrtića, na čemu treba i dalje raditi, jer samo mladost obezbjeđuje razvoj i funkcionalnost grada u cijelosti.

U muzičkom dijelu akademije nastupio je dječiji hor zvorničke Osnovne muzičke škole "Vojin Komadina".

rije svečane akademije Stevanović i zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović položili su vijence kod spomenika za 1.080 boraca poginulih u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana