Akcenat na predstavljanju ustavnog poretka Srpske

Srna
Foto: RTRS

BANjALUKA - Predstavništvo Republike Srpske u Grčkoj nastaviće i ove godine da realizuje brojne projekte s ciljem promovisanja Srpske, ali i da se široj javnosti predstavi njen ustavni poredak te akcenat stavi na legitimnost njenog postojanja, izjavila je šef ovog predstavništva Jelena Jovanović.

Jovanovićeva je navela da je cilj da se istakne i značaj poštovanja Dejtonskog sporazuma kojim je BiH definisana kao subjekt koji je sastavljen od dva entiteta i tri konstitutivna naroda te, prije svega, naglasi da je Republika Srpska stvorena u miru.

"Ova godina će sigurno biti izazovna kao i prošla, s obzirom na to da pandemija virusa korona još ne prolazi, ali, uprkos tome, Predstavništvo će i ove godine realizovati veliki broj projekata, gde će akcenat, osim na promociji Republike Srpske, biti i na pomoći mladima u vidu stipendija", rekla je Jovanovićeva u intervjuu Srni.

Ona je dodala da će akcenat u radu biti i na organizovanju studijskih posjeta s ciljem promovisanja kulture sjećanja, zatim podršci sportskim klubovima, firmama koje žele da učestvuju na međunarodnim sajmovima u Grčkoj, te organizovanju različitih događaja iz kulture.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana