Aćić i Vladika Sergije o izgradnji i obnovi vjerskih objekata

Srna
Aćić i Vladika Sergije o izgradnji i obnovi vjerskih objekata

BANjALUKA - Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Marko Aćić izjavio je danas da je sa Njegovim preosveštenstvom episkopom bihaćko-petrovačkim Sergijem u Bosanskom Petrovcu razgovarao o obnovi i izgradnji vjerskih objekata u ovoj eparhiji.

"Sa episkopom Sergijem i sveštenstvom Eparhije analizirao sam mogućnosti obnove i izgradnje vjerskih objekata. Na sastanku je izraženo uvjerenje da će Eparhija i ove godine imati podršku Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije, uz poštovanje redovne procedure koja podrazumijeva da će Srpska pravoslavna crkva zahtjeve podnositi u okviru javnih poziva Sekretarijata", rekao je Aćić.

Aćić je uručio i ličnu donaciju za 120 porodica sa područja Eparhije bihaćko-petrovačke, a riječ je o paketima osnovnih životnih namirnica koji su namijenjeni ugroženim povratničkim porodicama.

"Godinama sam lično organizovao različite oblike humanitarne pomoći Eparhiji bihaćko-petrovačkoj, a još češće bio učesnik kolektivnih oblika pomoći u organizaciji ustanova i preduzeća. Cijeneći aktuelnu situaciju uzrokovanu virusom korona, ali i konstantno težak život Srba povratnika u opštine na teritoriji ove eparhije, odlučio da za 120 porodica obezbijedim pakete osnovnih životnih namirnica", rekao je Aćić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana