Otvoren “Inost mladih” u Banjaluci: Razvijati ekonomiju baziranu na znanju

I. K.
Otvoren “Inost mladih” u Banjaluci: Razvijati ekonomiju baziranu na znanju

Banjaluka - Na 21. Međunarodnoj izložbi ideja, inovacija i stvaralaštva “Inost mladih 2019”, koja je juče otvorena u Domu omladine u Banjaluci, predstavljeno je više od 350 eksponata iz oblasti elektrotehnike, medicine, fizike, kulinarstva, kozmetike i brojnih drugih.

Sajam, na kojem učestvuje više od 500 autora iz deset zemalja, biće otvoren do petka. Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS Srđan Rajčević poručio je da je Vlada opredijeljena za razvoj ekonomije bazirane na znanju te će podržavati sve aktivnosti usmjerene ka tome.

- Ove godine smo pokrenuli takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju i sve naše aktivnosti, uključujući i ovaj sajam, usmjerene su na razvoj ekonomije bazirane na znanju, čiji su značajan dio inovacije - kaže Rajčević. Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da grad podržava “Inost” kao manifestaciju na kojoj se promovišu dostignuća i inovacije mladih.

- Naš je interes da u osnovnim i srednjim školama budu poboljšani uslovi rada - naveo je Radojičić.

Izložbu organizuju Savez inovatora RS i Udruženje inovatora grada Banjaluka, a ove godine izložba je posvećena 140 godina od rođenja Milutina Milankovića i proslavi 22. aprila - Dana grada Banjaluka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana