Naukom služe Srpskoj

D. S.
Naukom služe Srpskoj

Banjaluka - Prirodno-matematički fakultet (PMF) Univerziteta u Banjaluci za 20 godina postojanja dao je veliki doprinos razvoju RS, kako obrazovanjem studenata na osam studijskih programa, tako i naučno-istraživačkim radom.

Poručeno je to u petak sa svečane akademije, koja je održana u Narodnom pozorištu RS, povodom jubileja fakulteta.

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović je istakao da je PMF svoj naučno-obrazovni put počeo sa dvadesetak zaposlenih, a danas ih ima više od 130.

- Osim toga, ovaj fakultet je prepoznatljiv i po svojim kadrovima, kao i naučnim rješenjima. Nadamo se da će ova institucija nastaviti tim putem - rekao je Čubrilović.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenka Golić je rekla da ovo ministarstvo, između ostalog, koristi naučni rad stručnjaka sa ovog fakulteta, posebno u oblasti ekologije.

- Objekat ovog fakulteta, koji je izgrađen 1930. godine, ušao je u program Energetske efikasnosti koji vode resorno ministarstvo i UNDP - kazala je Golićeva.

Na PMF-u je u prethodnih 20 godina, istakao je dekan ovog fakulteta Goran Trbić, diplomiralo više od 2.000 studenata na osam studijskih programa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana