Medicinarima nova šansa za posao u Njemačkoj

A. J. R.
Medicinarima nova šansa za posao u Njemačkoj

Banjaluka - Medicinski tehničari iz RS i BiH koji planiraju da grade karijeru u Njemačkoj imaju novu šansu da dođu do posla u toj zemlji, jer će u okviru projekta “Triple Win” naredne sedmice u Sarajevu i Banjaluci biti održani intervjui sa zainteresovanim kandidatima.

U Agenciji za rad i zapošljavanje BiH navode da će razgovori sa kandidatima biti održani u ponedjeljak, utorak i srijedu u Sarajevu, dok su intervjui u Banjaluci planirani u četvrtak i petak iduće sedmice.

- Intervju u Sarajevu biće u prostorijama Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, a u Banjaluci u Zavodu za zapošljavanje. Razgovori sa kandidatima biće obavljeni od devet do 16 časova - naveli su u agenciji.

Istakli su da je javni poziv u sklopu projekta za posredovanje pri zapošljavanju medicinskog osoblja iz BiH u Njemačkoj “Triple Win” otvoren tokom cijele godine, te da pravo učešća na intervjuima imaju svi koji su aplicirali do 6. maja ove godine.

Pomenuti projekat podrazumijeva zapošljavanje medicinskih radnika na poslovima zdravstvene njege u Njemačkoj, a nakon priznavanja diplome i na poslovima kvalifikovanih zdravstvenih radnika.

Pravo da se prijave na javni poziv imaju medicinski tehničari opšteg i pedijatrijskog smjera, a prednost pri zapošljavanju biće data kandidatima koji posjeduju radno iskustvo duže od četiri godine, te govore njemački jezik.

Kako navode u Agenciji za rad i zapošljavanje BiH, oni koji dobiju posao mogu da očekuju početnu mjesečnu platu u iznosu od 2.000 evra, a nakon priznavanja diplome minimalno 2.400 evra. Njemački poslodavci dužni su i da zaposlenima obezbijede smještaj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana