IT stipendije za 25 đaka generacije iz Srbije i Srpske

Srna
IT stipendije za 25 đaka generacije iz Srbije i Srpske

Beograd - Fondacija prestolonasljednika Aleksandra Karađorđevića za obrazovanje i kulturu u saradnji sa “IT Akademijom” dodijelila je 25 stipendija đacima generacije sa teritorije Srbije i Republike Srpske za besplatno školovanje u toku jedne godine za buduće IT stručnjake.

Princ Aleksandar Karađorđević čestitao je dobitnicima i poručio da će njegova fondacija nastaviti da podržava mlade ljude u Srbiji i Republici Srpskoj, saopšteno je iz Kraljevskog dvora u Beogradu.


Konkurs za besplatno školovanje objavljen je u junu na svečanom prijemu maturanata na Belom dvoru, a kandidati su u prijavama opisali šta bi željeli da rade i kako planiraju da iskoriste nagradu za usavršavanje i napredovanje.

“IT Akademija”, koju će polaznici pohađati putem interneta kroz najsavremenije platforme za učenje na daljinu, radi po zvaničnom ovlašćenju ispitnog odjeljenja Kembridž univerziteta i, pored znanja za najtraženije IT oblasti, svojim polaznicima obezbjeđuje i stručna zvanja koja dodjeljuju Univerzitet “Kembridž”, kompanija “Majkrosoft” i “Adobe”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana