"Zara" pokrenula onlajn prodaju u BiH

D.B.
"Zara" pokrenula onlajn prodaju u BiH

Čuvena modna kuća "Zara" danas je pokrenula onlajn prodaju u BiH.

- Zara.com/ba će svojim internet kupcima u BiH ponuditi kompletnu kolekciju za žene, muškarce i djecu koja se nalazi u "Zara" trgovinama, počevši sa novom kolekcijom za proljeće/ljeto 2020 - saopštila je ova kompanija.

Ovim lansiranjem "Zara" obilježava  novu prekretnicu u kontinuiranom širenju svojih potpuno integrisanih trgovina i onlajn modela širom svijeta gdje Inditexgrupacija posluje.

-  Zara.com/ba dostupna je na hrvatskom i engleskom jeziku, dizajnirana tako da pruži korisniku jedno sasvim prijateljsko i ugodno iskustvo kupovine. Ideja je da kupci na internetu mogu komunicirati s brendom intuitivno, pretraživajući različite sekcije i kategorije proizvoda . Veb stranica je konfigurisana tako da omogućava kupovinu sa bilo kojeg mobilnog aparata i pretraživača dostupnog na tržištu na kojem "Zara" ima onlajn prisustvo – pojasnili su u "Zari".

Prilikom onlajn pretraživanja kupcima će direktno i automatski biti prikazane posljednje sekcije koje su posjetili, te će moći provjeriti dostupnost proizvoda u trgovini, ali i vidjeti preporučene artikle.

Kupci takođe mogu koristiti i novu online platformu koristeći Zara App (dostupnu za IOS i Android).

-  Kupci koji kupuju putem interneta mogu odlučiti da kupljene proizvode prime direktno na adresu ili u obližnjoj trgovini. Preuzimanje u "Zara" trgovinama je besplatno. Standardna cijena dostave na kućnu adresu je 7,95 KM, a besplatna je za kupovinu iznad 99,95 KM. Procjena vremena za sve načine isporuke je između pet do osam radnih dana na tržištu. Prilikom zamjene ili vraćanja kupljenih proizvoda, kupci imaju mogućnost izbora povratka proizvoda putem interneta, ili u najbližnjoj trgovini u roku od 30 dana – istakli su u "Zari".

"Zara" kupci u BiH će moći da koriste servise koji su već dostupni na tržištu: namjenska imejl kontakt adresa i čet za rješavanje bilo kakvih upita ili reklamacija u vezi s transakcijama.  Takođe, kupci mogu komunicirati sa "Zarom" putem brend social media kanala.

"Zara" je dio je Inditex grupacije. Trenutno, grupacija ima 7.420 trgovina širom svijeta, dok ih je 16 u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana