Za buduće šampionke: Oprema iz Mozzarta za ŽRK Derventa

Mozzart
Foto: Mozzart

Ženski rukometni klub Derventa osnovan je prije 12 godina, a sada ih dijeli samo jedno mjesto na tabeli od titule najboljih u Republici Srpskoj. Za kratak vremenski period ostvarile su brojne pojedinačne i klupske uspjehe u svim selekcijama. Ne kriju da im je najveća želja da iduće godine sjednu na tron Prve lige Srpske. To bi moglo da im se ostvari u novoj opremi koja im je, u znak podrške, stigla iz Mozzarta.

- Baš smo zadovoljne donacijom iz kompanije Mozzart. Djevojke su bile presrećne kada su ugledale novu opremu i sa nestrpljenjem su čekale da zaigraju i postignu golove u ovim dresovima. I njihovi roditelji su srećni, pa se raduju i novim uspjesima. Hvala na ovom lijepom gestu-kaže Jelena Simić, trener ŽRK Derventa.

Ova uspješna ženska ekipa trenutno broji oko 50 članica u selekcijama  seniorke, juniorke i pionirke.

Prvotimke su druge na tabeli u jesenjoj polusezoni Prve lige Srpske. Od marta nastavljaju takmičenje, pa najavljuju žestoku borbu za prvo mjesto i ne kriju da im je velika želja da postanu šampionke.

Mlađe igračice ovog kluba takmiče se u Omladinskoj ligi RS, a očekuju da će i juniorke i pionirke biti druge na tabelama.

Prije početka pandemije su se takmičile u Ligi Slavonije sa 10 jakih ekipa. Tada su djevojke 2006. godište bile prve, a 2008. godište druge na tabeli. Zato se nadaju da će opet zaigrati na ovom takmičenju.

U njihovim redovima je rukometašica Anastasija Pavlović koja je prošle godine proglašena najperspektivnijom sportistkinjom Grada Derventa, a članica je reprezentacije Srpske. Godinu ranije za sportistkinju Dervente izabrana je njihova Marina Cvijanović. Njihove četiri bivše igračice sada su u redovima banjalučkog Borca. Na Saboru rukometa koji će se u januaru održati u Banjaluci očekuju brojna priznanja.

Klub se oslanja na prvi tim, kao i na mlade nade u koje mnogo ulažu, a posebno su ponosni što su sve igračice domaće.

Punu podršku u radu ovom uspješnom ženskom klubu daje Grad Derventa. Imali su jednokratnu pomoć iz resornog Ministarstva, a ponekad dobiju podršku lokalnih sponzora…

Sada su posebno srećne što im je podrška stigla i od regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću u čijoj opremi žele postati liderke na tabeli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana