„Voziš i čitaš?: „m:tel“ upozorava na opasnost od korišćenja mobilnog telefona u vožnji

GS
„Voziš i čitaš?: „m:tel“ upozorava na opasnost od korišćenja mobilnog telefona u vožnji

BANjALUKA -„ Ako me voliš, ostavi telefon dok voziš!“, ovogodišnja je poruka koju vozačima šalje kompanija „m:tel“.

- Ništa ne smije i ne može biti važnije od života – niti jedan poziv, niti jedna poruka. Znamo da znate. Ipak, ponekad sakrijemo od sebe te važne činjenice, kako bismo opravdali svoju nepažnju. Slogan ove kampanje treba da bude glas svih koje volite. Zbog kojih ne biste trebali da rizikujete. Zato, bez obzira na to što je „važno i hitno“ - „ostavi telefon dok voziš!“ – poručili su iz ove kompanije.

U saopštenju „m:tel“ napominje da statistike kažu da smo skoro svi skloni da radimo ove stvari iako znamo da je opasno.

- Vjerujemo da bi odgovor svih vozača na pitanje da li biste čitali knjigu dok vozite bio, u najmanju ruku, kontrapitanje: „Svašta, pa ko to radi?“ A, šta ako vam kažemo da to radi ogroman broj vozača. Jer, koja je razlika između čitanja poruka na mobilnom telefonu i čitanja knjige u vožnji? Suštinski, vrijeme koje vaš pogled nije na cesti je važna činjenica, te se ne bi trebala praviti nikakva razlika između onoga što vam odvlači pažnju – bilo da je to čitanje knjige, poruka na mobilnom telefonu ili bilo čega drugog – navode u kompaniji„m:tel“.

Stoga, i ovim tekstom, dodaju, žele da podsjete koliko je važno da uvijek budemo svjesni opasnosti koju sa sobom nosi upotreba mobilnog telefona tokom vožnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana