"Vivia Run&More Weekend" u Banjaluci od 6-8. maja: Školarci na startu, RMC časti

GS
Foto: PR

Djeca i trčanje u istoj rečenici gotovo uvijek su najava odlične zabave. Posebno ako su obojeni četkicom "Vivia Run&More Weekend ” festivala u Banjaluci.

Druge majske nedjelje u srcu grada najzelenijih aleja i parkova snage će na trkačkim stazama ponovo odmjeriti i grupe osnovaca i srednjoškolaca.

Kotizacija je besplatna, a poklone neće dobiti samo najbrži. Tim koji pokreće, u saradnji sa Intersportom, nagradiće svaki osvojeni kilometar zdravlja –posebno dizajniranim medaljama, muzikom, smijehom, novim poznanstvima i svim bojama zabave u okviru Color Fun Run.

„Brojim dane do festivala. Treniram svaki dan. Odmaram samo nedjeljom. Atletika je moja prva i najveća ljubav. Presrećna sam što naš grad ima događaj na kojem možemo upoznati trkače s rezultatima zapaženim na svjetskom nivou. Moja želja je da jednom odem na Olimpijadu. – kaže 12-godišnja Jelena Peričević, višestruko nagrađivana atletičarka i učenica OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Banjaluke.

Trka Intersport School Run obuhvata takmičenja u različitim kategorijama i to za lični, odjeljenski i školski rezultat, na stazi od 700 metara koja se proteže od Trga Krajine do tvrđave Kastel.

 „Više trka, više zabave!“je i moto festivala čiji centralni događaj je RMC Banjaluka polumaraton, limitiran na 100 elitnih trkača i 1000 rekreativaca, koji se po standardnoj cijeni mogu prijaviti do 5. maja. No, organizatori su mislili na sve Banjalučane i njihove goste.
 

„Da bi sve generacije osjetile čari uličnih trka i takmičarski duh, kretanje na startu i prolazak kroz cilj, mi smo napravili Tropic Bambini Maratonna kojem učestvuju djeca predškolskog uzrasta, do 7 godina starosti, uz simboličnu cijenu kotizacije od 5 KM.  Imamo i trku za školarce u okviru koje se takmiče osnovci od petog do devetog razreda i srednjoškolci.  Učešće na Intersport School Run je besplatno. –objašnjava Goran Ćorić, direktor i idejni tvorac Vivia Run&More Weekend ” festivala. S ponosom naglašava da, zajedno sa svojim timom, već pet godina uspješno promoviše sport i zdrave navike među generacijama koje rastu.

A, društveno odgovorno ponašanje prepoznala je i podržala Delegacija EU u BiH, te Olimpijski komitet BiH kao specijalni partner.

„Finansijski i organizaciono smo podržali realizaciju ovog projekta sredstvima Međunarodnog olimpijskog komiteta u sklopu programa Olimpijske solidarnosti, a u svrhu promocije Olimpijskih vrijednosti. Svjesni smo činjenice da permanentno ulaganje u sport i sportski način života čine našu užu i širu zajednicu zdravom, a masovnost sporta i jačanje sportske baze omogućavaju sportskim klubovima i sportskim savezima da se priključe njima u cilju ostvarenja budućih Olimpijskih snova. Ovakvim aktivnostima Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine daje direktnu kontribuciju jačanju sportskog sistema od najnižeg do najvišeg nivoa sportskog organizovanja.” - poručio je prof. dr Milanko Mučibabić, predsjednik Olimpijskog komiteta BiH.

Uz centralnu trku na 21 km, te Intersport School Run i Tropic Bambini Maraton, tu su G-Drive 5k Team Run, MyBook Color Fun Run. Posebno interesovanje takmičara i navijača izaziva šarena staza duga je 2 km, od starta u tvrđavi Kastel, kroz centralnu ulicu Kralja Petra I Karađorđevića do Narodnog pozorišta RS, odakle se trkači vraćaju istom rutom do cilja u tvrđavi Kastel, gdje ih očekuje eksplozija boja i emocija, i nezaboravna žurka uz mistični electro-pop  duo Nipplepeople. Ples do jutra.

Cilj organizatora je, kako navode, da sportisti i turisti u što većem broju dođu u proljećnu Banjaluku, da dožive udobnost ravnih trkačkih staza kroz raskošne aleje, da probude adrenalin uz rafting na Vrbasa, odlično se zabave i ponovo dođu ugrad koji će, nakon elitnih svjetskih trkača, krajem maja okupiti i elitne rafteresa svih kontinenata.

Run&More Community

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana