UNA TV, subota, 3. jun 2023.

UNA TV
UNA TV, subota, 3. jun 2023.

Iz filmskog programa UNA TV izdvajamo francusku komediju „Žandar i vanzemaljci", domaće drame "Sjaj u očima "i „Pogled sa Ajfelovog tornja" i američku krimi dramu „Propovjednici"

  •  Film: Žandar i vanzemaljci (Le gendarme et les extra-terresters) – subota, 03.06. u 10.50

Nesposobni inspektor Krišo pokušava spasiti stanovnike Sen Tropea od humanoidnih vanzemaljaca koji piju ulje. Jedini način za raspoznavanje ko su pravi ljudi, a ko vanzemaljci osim po njihovoj nepresušnoj žeđi za uljem jeste i to što zvuče kao prazne kante za smeće kada se dotaknu. Haos je ono što im predstoji...

 

Uloge: Luj de Fines, Mišel Galabri, Mišel Modo, Gi Groso

Režija: Žan Žiro

Žanr: Komedija/krimi

Produkcija: Francuska, 1979.

Više o filmu… https://www.imdb.com/title/tt0079200/

***

 

  • Film: Sjaj u očima – subota, 03.06. u 19.50

Film govori o ljubavi dvoje izbjeglica u koju se upliću duhovi prošlosti i različitosti predstavljene u formi duhovitih flešbekova. Srbin Labud je mladi student koji je uslijed sukoba u regionu zajedno sa ostalim izbeglicama bio prisiljen da napusti Krajinu.

Rastao se sa djevojkom Vidom kojoj želi ući u trag ali u međuvremenu u njegov život ulazi druga. Riječ je o Romani, djevojci "s druge strane" koju su neprilike takođe naterale na napuštanje rodnog mjesta. Upoznaju se preko agencije za upoznavanje parova i započinju vezu u teškim životnim uslovima.

Ometaju ih duhovi prošlosti koji ih konstantno posjećuju nastojeći da im ukažu na nepremostive razlike i tako ih razdvoje.

Riječ je uglavnom o komičnim situacijama u kojima se duhovi spajaju sa svetom stvarnosti.

 

Uloge: Senad Alihodžić, Jelena Đokić, Ivana Bolanča, Milena Dravić

Režija: Srđan Karanović

Žanr: Romantična drama

Produkcija: Srbija I Crna Gora, 2003.

Više o filmu… https://www.imdb.com/title/tt0335426/

***

Film: Pogled sa Ajfelovog tornja – subota, 03.06. u 21.30

Marijana je lijepa i bogata djevojka. Bavi se prostitucijom na visokom novou, s elitnom klijentelom.

Igrom okolnosti, susreće Vanju, mladog vajara, i među njima se javlja privlačnost.

Kada je imala 16 godina, kratka ljubavna afera sa šefom njenog oca pretvorila se u traumu. Marijanin otac, ginekolog, tada nije uradio ništa da zaštiti svoju kćer - a za to ćutanje i "diskreciju" dobio je od svog šefa priliku za brzo napredovanje i učestvovanje u skupim ilegalnim abortusima.

Pored toga, dobio je i Marijaninu mržnju za sva vremena. Danas, deset godina kasnije, na osnovu svega toga - Marijanina porodica je bogata, uspješna i omiljena u tzv. elitnom društvu, a njen otac je čuveni ginekolog koji sarađuje s mnogim privatnim klinikama i ima specijalnu klijentelu.

Na drugoj strani, Marijana je izrasla u lijepu i veoma privlačnu djevojku, studira medicinu - i svom ocu se sveti na svoj neobičan način: prostituišući se isključivo s njegovim kolegama, ne bi li to ugrozilo očevu reputaciju (smatrajući da je to jedini mogući način za osvetu). Ona je svijesna da to nije pravi način za osvetu - jer se ni sama ne osjeća najbolje u svemu tome, ali u nedostatku druge mogućnosti ipak ne posustaje. Marijana upoznaje mladića Vanju, skulptora iz predgrađa, u koga će se zaljubiti i koji će joj otvoriti prostore ljubavi i povjerenja, postajući specifičan razlog da ona prestane sa svojim načinom osvete.

 

Uloge: Marija Vicković, Branislav Trifunović, Svetozar Cvetković, Irfan Mensur, Sergej Trifunović, Petar Božović, Darko Rundek

Režija: Nikola Vukčević

Žanr: Drama

Produkcija: SCG, 2005.

Više o filmu… https://www.imdb.com/title/tt0380635/

***

  • Film: Propovjednici (The Ministers) – subota, 03.06. u 23.05

Žena detektiv njujorške policije, čijeg je oca 13 godina ranije ubila banda po imenu „Propovednici", upravo saznaje da je ta banda ponovo počela da ubija. Pošto je skinu sa slučaja, ona nesvijesno stupa u romantičnu vezu sa članom bande.

Film „Propovednici" je klasični akcioni triler o osveti, porodici i složenosti potrage za pravdom. U njegovom središtu je vatrena ljubavna priča u kojoj se tanka linija između dobra i zla briše i gdje svako skriva svoju smrtonosnu tajnu.

Dante, Luis i Perfekto Mendoza su braća koja su razdvojena nakon što su im roditelji nastradali u tragičnoj nesreći prije mnogo godina. Sada, kao odrasli, ponovo su zajedno i pokušavaju da izgrade svoje živote. Ali kada nastariji, Luis – koji je poznat pod nadimkom Propovjednik – bude ubijen u nasumičnoj pucnjavi na ulici, preostala dva brata se zaklinju da će napustiti svoj dosadašnji život i krenuti da se osvete.

Selest Santana je njujorški policajac koji takođe želi da poravna račune. Prije mnogo godina, osvetnička grupa po imenu „Propovjednici" na njene oči je ubila njenog oca, policajca. Sada, trinaest godina kasnije, ponovo su počeli da ubijaju – ali ovog puta, ona nešto može da preduzme. Uz pomoć svog partnera, policijskog veterana, detektiva Bruna, koji je nekad radio sa njenim ocem, Selest prati trag ubica.

Jedini problem je što se, i ne znajući, zaljubila u svog neprijatelja i što će ubrzo saznati tajnu koja leži u srži ubistva njenog oca.

Kada pištolji budu izvučeni, moraće da napravi težak izbor da bi ostvarila pravdu.

                                                                                  

Uloge: Džon Leguizamo, Harvi Kajtel, Florencia Lozano, Dajen Venora

Režija: Frank Rejes

Žanr: Krimi drama

Produkcija: SAD, 2009.

Više o filmu… https://www.imdb.com/title/tt0880570/?ref_=vp_vi_tt

***

SUBOTA 03.06.2023.

6:10

serija

Eliza

(R)

8:15

TV prodaja

TV prodaja — „Vaše zdravlje, naša briga"

 

8:30

crtani film

Patrolne šape

 

8:50

crtani film

Svjetlucava i Sjajna

 

9:40

crtani film

Nindža kornjače

 

10:50

porodični film

Žandar i vanzemaljci

 

12:05

serija

Šešir profesora Koste Vujića

(R)

13:00

info

Una vijesti

 

13:05

sport

Una sport

 

13:10

film

Donna

 

14:05

emisija

Una, due, tre

 

15:00

info

Una vijesti

 

15:05

sport

Una sport

 

15:10

emisija

Una, due, tre - nastavak

 

15:15

film

Staljingrad

(R)

17:25

emisija

Holivudiranje

(R)

18:30

info

Una Dan

 

19:00

serija

Šešir profesora Koste Vujića

 

19:50

film

Sjaj u očima

 

21:30

film

Pogled sa Ajfelovog tornja

 

23:05

film

Propovednici

 

0:25

film

Život je stres, spas je ples

(R)

2:05

 

Sama

(R)

3:35

 

Noćni program

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana