Udruženje "Ivanin zlatni vez" iz Crkvine pomaže liječenje dječaka Olivera

Srna
Foto: mojsamac.info

ŠAMAC- Udruženje "Ivanin zlatni vez" iz Crkvine, koje i ove godine učestvuje na osmodnevnoj "Zimskoj čaroliji na ušću" u Šamcu, pola prikupljenih sredstava od prodaje svojih proizvoda uplatiće na račun za pomoć u liječenju jednogodišnjeg Olivera Pal Gajodija iz Srbije koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

Za liječenje ovog dječaka, koji od prvih mjeseci života vodi tešku bitku, potrebno je 2,4 miliona dolara, a za njega je tokom decembra aktivan i "M:tel" humanitarni broj 1414.

Predstavnik Udruženja "Ivanin zlatni vez" Branka Vuković rekla je Srni da su članice pripremile posne i mrsne kolače, medenjake, bakin kolač, novogodišnje ukrase za jelku od gipsa, igračke za djecu, gumice za djevojčice, lutkice, novogodišnje dekoracije, a imaju i kafu i čaj za posluženje.

"Ove godine pola zarađenog novca ćemo uplatiti za liječenje malog Olivera, a pola za naše udruženje koje stalno dorađujemo", navela je Vukovićeva.

Ona je podsjetila da su, zajedno sa šamačkim udruženjima, organizovale tri bazara za liječenje male Minje iz Srbije.

"Zbog pandemije virusa korona ne možemo da putujemo, pa smo se usredsredile na bazare, na humanitarni rad", kaže Vukovićeva.

Ona je dodala da Udruženje "Ivanin zlatni vez" postoji dvije godine, ima oko 20 članica, te je sa svojim koreografijama predstavljalo opštinu Šamac na više festivala u Republici Srpskoj i Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana