U vinskoj ligi šampiona u Beogradu i "Podrumi Vukoje"

PR
Foto: Ivana Čutura & PR

BEOGRAD - Poslije dvije godine pauze zbog epidemioloških restrikcija najekskluzivnija vinska manifestacija u regionu "Grand Tasting" vraća se u Beograd, gdje će vrhunska vina predstaviti i trebinjska vinarija "Podrumi Vukoje 1982".

Vinska liga šampiona biće održana u subotu od 13 do 20 časova u hotelu "Metropol Palace ". Biće to ponovo prilika za ljubitelje vina da na jednom mjestu u jednom danu probaju izbor najboljih vina u regionu, mnoga od njih nedostupna na tržištu, vina koja će na ovu jedinstvenu manifestaciju stići direktno iz privatnih arhiva vinarija.

Centralno mjesto zauzeće 30 odabranih vinara i vinarija s prostora nekadašnje Jugoslavije, dok će u pratećem programu biti predstavljena Selekcija regionalnih oranž vina.

Organizatori su potvrdili da u Beograd za ovu priliku dolaze s najboljim vinima najveća imena iz vinskog svijeta regiona, među kojima su i "Podrumi Vukoje 1982". Osim njih, iz BiH prestaviće se i vinarije "Nuić" i "Jungić", dok iz Slovenije dolaze vina iz vinarija "Batič", "Jakončič", "Simčič", "Istenič", "Movia", "Sirk", "Podverščič", "Prus" sve ugledna imena u svjetskim okvirima. Iz Hrvatske stiže najbolje hrvatsko crveno vino posljednjih godina "Santa Elisabeta" istarske vinarije "Benvenuti", a tu su još i Enjingi, Clai, Roxanich, Korta Katarina, Degrassi,, "Kozlović", "Bibich", "Boškinac", "Matošević", a od makedonskih vinarija Tikveš i " Chateau Kamnik ", te" Plantaže" i "Vinarija Knežević" iz Crne Gore.

Srbiju će na ovoj ekskluzivnoj manifestaciji predstavljati Aleksandrović, "Temet", Radovanović, Kovačević, Cilić, Milijan Jelić, "Vino Budimir", "Vinarija Zvonko Bogdan", Deurić, Erdevik, "Maurer", "Bikicki" i veliko prošlogodišnje otkriće, sasvim nova vinarija " Probus Vineyards ".

Organizatori ističu da će specijalni gosti manifestacije biti turska vinarija " Chamlija ", koja u Beograd donosi najskuplje tursko vino ikada, kaberne "Django 2016" napravljeno u svega 2.000 boca, a koje će lično predstaviti vlasnik vinarije Mustafa Čamlidža, te slovenačka "Puklavec Family Wines" koja je za svakog posjetioca pripremila i penušavac dobrodošlice.

Ulaznice

Ulaznice za "Grand Tasting" po cijeni od 2.500 dinara u čiju cijenu su uključeni bonovi za konzumaciju vina u vrijednosti od 2.000 dinara, vinska čaša Riedel i luksuzan katalog sa spiskom vina koja će biti predstavljena na "Grand Tasting 2022 " mogu se kupiti na prodajnim mjestima

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana