U Ugljeviku potpisani ugovori za gradnju kuća oštećenih u klizištima

Srna
Foto: Srna

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić potpisao je danas ugovore o gradnji stambenih objekata sa četiri korisnika kojima će opština uz podršku UNDP-a graditi kuće oštećene klizištima.

Perić je nakon potpisivanja ugovora rekao da opština Ugljevik učestvuje sa po 5.000 KM po porodici, te izgradnju projekata, građevinske i upotrebne dozvole, kao i kompletne infrastrukture, puta, struje i kanalizacije.

"Do sada je na ovakav način stambeno zbrinuto 12 porodica sa naše opštine koji su ostali bez stambenih objekata izazvanih klizištima terena", podsjetio je Perić.

On je naglasio da opština Ugljevik ima program stambenog zbrinjavanja višečlanih i socijalno-ugroženih porodica koje su stanju stambene potrebe.

Jedan od potpisnika za gradnju stambenog objekta je Savo Nikolić iz Maleševaca koji je zahvalio opštini Ugljevik i UNDP-u za podršku i naveo da mu je kuću prije četiri godine oštetilo klizište, te da nije uslovna za život.

"U kući živim sa suprugom i troje djece, a u drugom dijelu kuće živi brat sa suprugom i četvoro djece", rekao je Nikolić novinarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana