Tim "Čoko bananice" pobjednik prvog Supernova Hackatona

Supernova
Foto: Supernova

Prvi Supernova Hackaton održan je u sali Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

Jednodnevno takmičenje u programiranju za mlade na temu digitalnog života stanara u stambenim zgradama organizovali su Supernova, Inovacioni centar Banja Luka, ETF i savez studenata ovog fakulteta.

Takmičarske ekipe su na kraju dana prezentovale svoje projekte za savremeno stanovanje nakon čega su odabrana najinovativnija rješenja.

Rješenja je ocijenio Stručni žiri Hackatona u čijem sastavu su bili eksperti različitih oblasti: Dario Tučić, direktor Supernove, Zoran Đurić, dekan ETF-a, Drago Gverić, direktor ICBL-a, te Saša Burić i Ljubiša Udovčić, pomoćnik direktora za digitalnu transformaciju i direktor Funkcije za tehniku u Supernovoj.

Timovi „Drvosječe", „Supernovak Đoković" i „Cybersquad " su, prema ocjeni žirija, bili podjednako uspješni u kreiranju digitalnog ZEV rješenja, te je svaki tim osvojio nagradu u protivvrijednosti od 700 KM. Nagradni fond je obezbijedio Inovacioni centar Banja Luka, a nagrade su timovima uručili Drago Gverić, direktor ICBL-a, Zoran Đurić, dekan ETF-a i Dario Tučić, direktor Supernove.

Za glavnu nagradu od 2.000 KM i pobjednika Supernova Hackatona 2023 proglašen je tim „Čoko bananice". Članovi pobjedničkog tima predstavili su kako može da izgleda život u zgradama potpomognut softverskim rješenjima koja podižu kvalitet upravljanja funkcionalnostima zgrade, saradnje i komunikacije stanara i administracije ZEV-a. Prvu nagradu je uručio Dario Tučić, direktor Supernove, koja je pripremila ovaj novčani fond.

U revijalnom dijelu takmičenja direktor Supernove i dekan ETF-a potpisali su sporazum o saradnji u kojem je definisana dalja podrška studentima u školovanju i završavanju fakulteta, kao i predstavljanje Supernove kao poslodavca.

Svim takmičarima su uručene zahvalnice za učešće, a posebnu zahvalnost organizatori su iskazali Savezu studenata ETF-a koji je aktivno podržavao i promovisao organizaciju ovog događaja.

Organizacija takmičenja u programiranju imala je za cilj da se na jednom mjestu okupe mladi i talentovani ljudi, da se stvori kreativno okruženje, te da mladi u takvom ambijentu koje je najbliže okruženju u realnom svijetu, iskušaju svoja stečena znanja, predstave svoje vizije rješavanja određenih problema i svoju kreativnost.

Za sve informacije o ovom događaju posjetite web sajt www.supernovahackathon.com koji su pripremili studenti ETF-a, inače organizatori ISCon konferencije, kao i marketing i PR tim Supernove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana