Svjetski dan zdravlja obilježen u ZTC “Banja Vrućica”: Zdrav način života najbolja prevencija

PR
Svjetski dan zdravlja obilježen u ZTC “Banja Vrućica”: Zdrav način života najbolja prevencija

TESLIĆ - Povodom Svjetskog dana zdravlja Zdravstveno-turistički centar (ZTC) “Banja Vrućica” organizovao je danas niz aktivnosti s ciljem promovisanja zdravog načina života i preventivnog djelovanja.

Za sve učesnike obezbijeđeno je besplatno mjerenje krvnog pritiska, šetnja stazama ovog kompleksa, sportsko-rekreativne aktivnosti, ali i stručna predavanja ljekara u prirodi.

Prema riječima dr Draženka Vukovića, izvršnog direktora za zdravstvo “Banje Vrućice”, cilj današnjeg okupljanja jeste da se ukaže stanovništvu kolika je potreba za ličnim i kolektivnim očuvanjem i unapređenjem zdravlja.

“Mi se u 'Banji Vrućici', između ostalog, bavimo preventivnim radom, a kroz sportsko-rekreativne aktivnosti nastojimo da animiramo naše goste da se uključe u zdrav način života i da tako preveniraju mnoge vrste bolesti”, pojasnio je Vuković.

Herman Berčić, penzionisani profesor fizičkog vaspitanja sa Fakulteta za sport iz Ljubljane, dugogodišnji gost “Banje Vrućice”, ističe da je današnje nastojanje ZTC “Banja Vrućica” da podigne svijest o značaju očuvanja zdravlja sjajna aktivnost.

“Doktrina sportske edukacijske medicine je tačno ono što nudi 'Banja Vrućica'. Fizikalne terapije u kombinaciji sa prirodom ovoga kraja daju odlične rezultate za rehabilitaciju”, dodao je Berčić.

I mlada Nikolina Božić iz Teslića, učenica Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš”, pridružila se učesnicima obilježavanja Svjetskog dana zdravlja u “Banji Vrućici”.

“Ovo je prelijepa prilika i za stare i za mlade, aktivnost koja unapređuje naše zdravlje i omogućava nam da se pravilno razvijamo”, istakla je Božićeva.

Današnjem okupljanju u “Banji Vrućici” prisustvovali su gosti hotela, kao i članovi škole zdravlja “Mengeš” iz Slovenije, te učenici Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana