Studenti PMF-a u posjeti kompaniji M:tel

M:tel
Foto: m:tel

Kao nastavak uspostavljanja uspješnih saradnji sa akademskom zajednicom, kompanija M:tel je u srijedu 25. maja 2022. godine, ugostila studente Prirodno-matematičkog fakulteta Banjaluka. Ovim susretom je nastavljena uspješna saradnja između ove obrazovne institucije i M:tel-a.

Studente, u pratnji profesorke Milane Grbić i profesora Dragana Matića, ugostili su predstavnici Funkcije za IT i Sektora za ljudske resurse kompanije M:tel, koji su predstavili profil kompanije, a kroz stručne teme "Data science za ponijeti" i "Huawei cloud rješenja i uspostavljanje virtualnog data centra", studentima su prikazali ulogu IT-ja u savremenom telekom sistemu. Prvi put ovom interaktivnom druženju i predavanju prisustvovali su i studenti najnovijeg smjera informatike.

Studentima su se predstavili i bivši studenti PMF-a koji su se nakon prakse i zaposlili u kompaniji M:tel te su ovo druženje iskoristili da prenesu svoja iskustva i ono čime se danas bave, te koliko je bitno teoretska znanja potkrijepiti i praktično, što kompanija M:tel uz pomoć svog stručnog kadra upravo i čini.

U samo zadnje četiri godine, program stručne prakse u M:tel-u je završilo više od 100 studenata, a značajan broj tih praktikanata je nakon prakse započeo i svoju karijeru u kompaniji.

Kompanija M:tel poziva studente fakulteta ETF Banjaluka, ETF Istočno Sarajevo, FET Tuzla, PMF Banjaluka ili FTN Novi Sad da se prijave za praksu, a to mogu učiniti putem mejl adrese [email protected].

A za sve one koji žele postati dio M:tel tima i započeti karijeru upravo u ovoj kompaniji, tu je adresa [email protected] putem koje mogu da se prijave.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana