Studenti iz Brčkog organizovali "Slatki bazar": Prikupljaju novac za paketiće za djecu iz siromašnih porodica

Srna
Foto: Srna

BRČKO- Studenti Ekonomskog fakulteta u Brčkom organizovali su danas "Slatki bazar", u okviru kojeg prodaju kolače ispred zgrade Fakulteta kako bi prikupili novac za novogodišnje paketiće za djecu iz porodica slabog materijalnog stanja.

Predsjednik Saveza studenata Ekonomskog fakulteta u Brčkom Vladimir Kanostrevac rekao je novinarima da je ovo jedna u nizu humanitarnih akcija koje studenti organizuju svake godine, te da je "Slatki bazar" dio akcije koja je pokrenuta prije 15 dana, a trajaće još sljedeće sedmice.

"Pitali smo se kojoj ćemo djeci pokloniti paketiće. Svako od kolega zna u svojoj ulici i naselju nekoliko djece kojima će trebati ovi pokloni", rekao je Kanostrevac.

On je dodao da će paketiće dijeliti nekoliko dana prije Nove godine.

Kanostrevac je podsjetio da su studenti u holu Ekonomskog fakulteta postavili kutiju za prikupljanje dobrovoljnih priloga, te da će kutije biti postavljene i u nekoliko kafića i marketa u gradu koji su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji.

Milica Stokanović, student treće godine Ekonomskog fakulteta, rekla je da su ideju o "Slatkom bazaru", koju je predložila jedna njena kolegica, svi odmah prihvatili, te da su pripremili mnogo kolača za koje nisu odredili cijenu.

Student Amna Balija kaže da su zadovoljni prodajom kolača, da su kupci, uglavnom, njene kolege, ali i profesori i đaci iz Ekonomske škole, koja se nalazi blizu Fakulteta, te da kolače kupuju i građani u prolazu.

Humanitarnu akciju svojih studenta podržao je i dekan Ekonomskog fakulteta u Brčkom Lazar Radovanović, koji im se danas pridružio na "Slatkom bazaru".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana