Sastanak predstavnika fondova zdravstvenog osiguranja RS i FBiH: Cilj unapređenje prava osiguranika

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA- Predstavnici Fonda zdravstvenog osiguranja (FZO) Republike Srpske i Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja (ZZOR) Federacije BiH (FBiH) razgovarali su danas o zajedničkim aktivnostima u vezi sa sprovođenjem međunarodnih ugovora koje je BiH potpisala sa drugim zemljama, te o obavezama koje proizilaze iz evropskih integracija u oblasti zdravstvenog osiguranja.

Na radnom sastanku u Banjaluci razmijenjena su mišljenja i iskustva i u vezi sa drugim temama i pravima iz zdravstvenog osiguranja, a s ciljem dodatnog unapređenja rada i prava osiguranika obje institucije, saopšteno je iz FZO Republike Srpske.

Predstavnici ZZOR FBiH, između ostalog, informisani su o procedurama i pravima za vrijeme privremene spriječenosti za rad oboljelih od virusa korona u Srpskoj.

Na sastanku je razgovarano i o primjeni Sporazuma o načinu i postupku korištenja zdravstvene zaštite osiguranih lica na teritoriji BiH, van teritorije entiteta, odnosno Brčko distrikta, kojem osigurana lica pripadaju.

U saopštenju se naglašava da će FZO Republike Srpske nastaviti dobru saradnju, kako sa ZZOR FBiH, tako i sa drugim fondovima zdravstvenog osiguranja iz regiona, prvenstveno sa namjerom da se preuzmu dobra praksa i pozitivna iskustva radi dodatnog poboljšanja propisa i pojednostavljenja procedura kod ostvarivanja prava osiguranika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana