Rekordni rezultati za LKQ Europe: Prihodi porasli na 1,53 milijardi dolara

PR
Rekordni rezultati za LKQ Europe: Prihodi porasli na 1,53 milijardi dolara

CUG - Korporacija LKQ (Nasdaq: LKQ), matično preduzeće kompanije LKQ Europe, objavila je juče rezultate za treći kvartal 2021. koji odražavaju kontinuiranu snagu kompanije u nizu ključnih metričkih podataka, uključujući ukupan prihod, profitabilnost po segmentima i slobodan tok gotovine.

- Naše inicijative za izvrsnost u poslovanju i dalje dovode do rekordnih rezultata za LKQ. U ovom kvartalu zabilježili smo najvišu maržu EPS i segmentnu EBITDA maržu u istoriji kompanije. Posebno smo zadovoljni rezultatima našeg evropskog segmenta, jer je njegova marža u trećem kvartalu od 11,5 odsto najviša u više od devet godina. Ovi rezultati potvrđuju naše povjerenje u program 1 LKQ Europe, strateške inicijative koje su u njegovoj osnovi te sposobnosti tima koji vodi njegovu realizaciju - naglasio je predsjednik i generalni direktor korporacije LKQ Dominic Zarcone.

Globalni prihodi za treći kvartal 2021. iznosili su 3,3 milijarde dolara, što je povećanje od 8,2 odsto u poređenju sa 3,0 milijardi dolara u trećem kvartalu 2020. što odražava anualizaciju uticaja pandemije tokom trećeg kvartala 2020. Evropski segment LKQ ostvario je rast prihoda od 2,7 odsto na 1,53 milijardi dolara u trećem kvartalu 2021. u poređenju sa 1,48 milijardi dolara u trećem kvartalu 2020.

- U zahtjevnoj sredini sa rastućim troškovima u lancu dostave i ograničenjima u vezi sa “kovidom 19” tim LKQ Europe nastavio je ostvarivati pozitivne rezultate. Ohrabren sam trajnom usredsređenošću naših zaposlenih na naše klijente, što dovodi do efikasnosti i time proširivanja naših operativnih marži. Izvršenje programa 1 LKQ Europe nastavlja davati rezultate - izjavio je generalni direktor LKQ Europe Arnd Franz.

LKQ Europe, zavisno preduzeće korporacije LKQ, sa sjedištem u Cugu u Švajcarskoj, vodeći je distributer zamjenskih rezervnih dijelova za automobile, komercijalna kombi vozila i industrijska vozila u Evropi. Grupaciju čine Euro Car Parts, Fource, RHIAG Group, Elit, Auto Kelly, SiM Impex i grupacija STAHLGRUBER, kao i Atracco, firma specijalizovana za recikliranje. LKQ takođe posjeduje manjinski udio u grupaciji Meknomen.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana