Potpisani ugovori o zapošljavanju 136 lica u Istočnom Novom Sarajevu

Srna
Potpisani ugovori o zapošljavanju 136 lica u Istočnom Novom Sarajevu

ISTOČNO NOVO SARAJEVO- Zavod za zapošljavanje Republike Srpske potpisao je ugovore sa 74 poslodavca za zapošljavanje 136 lica iz opštine Istočno Novo Sarajevo, što je više od 10 odsto od ukupnog broja nezaposlenih u ovoj lokalnoj zajednici.

Direktor Zavoda Miroslav Vujičić rekao je novinarima da je u ovoj ustanovi evidentirano oko 1.290 nezaposlenih lica sa područja opštine Istočno Novo Sarajevo, te da Zavod, zajedno sa poslodavcima, na ovaj način direktno pomaže u zapošljavanju.

"Danas smo upoznali poslodavce i o projektu koji ćemo raspisati na narednoj sjednici, a koji je isključivo namijenjen za zapošljavanje boračke kategorije. Vjerujem da će poslodavci, pored svih, pokazati interesovanje i za naš naredni projekat", izjavio je Vujičić.

Vlasnik Stomatološke ordinacije "Stanojević" Mihael Stanojević izrazio je zadovoljstvo zbog višegodišnje dobre saradnje sa Zavodom za zapošljavanje i današnjim potpisivanjem ugovora za prijem novih radnika.

"U proteklim godinama primali smo i pripravnike i radnike na neodređeno vrijeme u različitim kategorijama. U slučaju pojave nekog problema, Zavod je uvijek bio veoma susretljiv i pomagao u njegovom rješavanju. Vjerujem da ćemo našu saradnju nastaviti", rekao je Stanojević.

Direktor Predškolske ustanove "Patrijarh Pavle" u Istočnom Novom Sarajevu Nikola Ašanin ovaj program smatra izuzetno značajnim, navodeći da na ovom području nema dovoljno stručno osposobljenih vaspitača za rad u predškolskim ustanovama.

"Poslodavci i druge predškolske ustanove nisu u mogućnosti da sami finansiraju obučavanje radnika za rad u ovim ustanovama. Zato nam je finansijska podrška Zavoda za zapošljavanje veoma značajna", rekao je Ašanin.

On je naveo da je u ustanovi koju vodi dragocjen svaki radnik koji, obučavajući se i stručno osposobljavajući za samostalan rad u struci, može pomoći u vaspitno-obrazovnom radu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana