Podrumi “Vukoje 1982” objedinili zlatnu mediteransku osovinu

PR
Podrumi “Vukoje 1982” objedinili zlatnu mediteransku osovinu

Podrumi “Vukoje 1982” i ove, kao i prethodnih dvije godine, našli su se među pet osvajača trofeja Bijeli grozd koji se, već petu godinu za redom, dodjeljuje na Međunarodnoj konferenciji o eno-gastro turizmu koju organizuje Udruženje za kulturu stola, G.E.T. iz Zagreba, Hrvatska.

Konferencija je bila namijenjena profesionalcima iz eno-gastro i turističkog svijeta svih segmenata: Vinarima, proizvođačima delicija, ugostiteljima, trgovcima, touroperatorima, turističkim radnicima, marketinškim agencijama, ulagačima, predstavnicima institucija i svim zainteresovanim iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i  Makedonije.

I ove godine konferencija je imala međunarodni karakter, a otvorene rasprave o praksama razvoja vinskog turizma postaju zaštitni znak ove manifestacije koja ima za cilj razvoj i jačanje konkurentnosti vinskog, odnosno eno-gastro turizma kao značajnog faktora za održiv i ravnomjerni razvoj svih krajeva.

Pored podruma “Vukoje 1982” ovogodišnji dobitnici Bijelog grozda bili su i “Stancija Meneghetti” i  “Vuglec Breg” iz Hrvatske, vinarija “Doppler iz Slovenije i “Chateau Winery Kamnik” iz Makedonije.

Podrumi “Vukoje 1982” su se i na ovoj konferenciji predstavili  kao jedina vinarija koja u kontinutitetu bilježi ovakve i slične uspjehe te se već sada jasno pozicionirala u sam  vrh vinskog turizma regije.

Uspjeh postignut na ovogodišnjoj G.E.T.-ovoj konferenciji nesumnjivo potvrđuje kontinuitet kvaliteta koji posjeduje ova vinarija, a od ove godine enofilima i gastro ekspertima podrumi “Vukoje 1982” stavljaju na raspolaganje novotvorenu destileriju kao još jedan segment eno-gastro doživljaja.

U tom objektu, u Zasad polju, u jedinstvenom ambijentu hercegovačkog pejzaža, posjetioci će se moći upoznati sa proizvodnjom grozdovih rakija i maslinovog ulja podruma “Vukoje 1982” te uživati u degustaciji ovih potpuno novih proizvoda renomirane vinarije.

Na taj način Radovan Vukoje, vlasnik “Vukoje 1982”, zaokružuje svoje viđenje degustacione tačke i objedinjuje zlatnu mediteransku osovinu grožđe-vino-rakija-maslina  promovišući tako elitnu gastronomsku  ponudu koja spremno čeka mnogobrojne gastronome koji će pohoditi ovaj dio Mediterana. 

Pored ovg objekta podrumi “Vukoje 1982” posjeduju Vinsku Galeriju na krovu Trebinja,Vinogradarevu kuću u hercegvačkoj Toskani na obalama rijeka Sušice i Trebišnjice te  Vella Perglou od koje je ova priča i krenula 1982. godine.

Ovogodišnja G.E.T.-ova konferencija održana je od 26. i  27. febuara 2019. u vinariji “Kolarić” na  Plešivičkoj vinskoj cesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana