Penzioneri iz Aranđelovca i Laktaša dobro raspoloženje utkali u svaki minut druženja u Banji Vrućici

Milijana Latinović
Penzioneri iz Aranđelovca i Laktaša dobro raspoloženje utkali u svaki minut druženja u Banji Vrućici

Teslić - Penzioneri iz Aranđelovca i Laktaša nastavili su da grade prijateljstvo u Zdravstveno-turističkom centru “Banja Vrućica” u Tesliću, gdje su proteklih dana uživali u predivnom ambijentu.

Dolaskom u teslićki banjski dragulj aranđelovački penzioneri su uzvratili posjetu laktaškim kolegama, koji su Aranđelovac posjetili sredinom septembra. Sa ovog druženja oko 100 pripadnika trećeg životnog doba ponijelo je najljepše uspomene.

Predsjednik Udruženja penzionera opštine Aranđelovac, koje broji oko 3.500 članova, Ljubiša Gajić izrazio je nadu da će ponovo posjetiti “Banju Vrućicu”.

- Prvi put smo u “Banji Vrućici” zahvaljujući kolegama iz Laktaša, koji su bili kod nas u gostima povodom 19. septembra - Dana Udruženja penzionera opštine Aranđelovac. Na njihov nagovor došli smo ovde - rekao je Gajić.

Naglasio je da se iz Teslića vraćaju sa veoma pozitivnim utiscima.

- Mi inače idemo po celoj Srbiji i obilazimo banje. Vi ste iznad proseka - istakao je Gajić.

Kazao je da se u jednoj banji u Srbiji svake godine organizuje  Olimpijada trećeg doba, tokom koje se 200 ekipa nadmeće u sportskim disciplinama, a takva takmičenja, ocijenio je, mogu se organizovati i u “Banji Vrućici”, jer za to ima i terene i smještajne kapacitete.

- Uslovi su fantastični. Kompleks me oduševio.  Doveo sam  jedno društvo malo, ali odabrano. Naši članovi će biti promoter svega što smo ovde videli - rekao je Gajić koji se nada da će sličnih posjeta biti i u budućnosti.

Oduševljenje nije skrivala ni penzionerka Zlata Stanojević iz Aranđelovca koja je sa kolegama provela dva dana u “Banji Vrućici”.

Član Upravnog odbora Udruženja penzionera Laktaši Dragojla Popović  rekla je da u “Banju Vrućicu” dolaze već tri godine, te da imaju divnu saradnju sa rukovodstvom ovog Zdravstveno-turističkog centra.

- Kompletno osoblje je divno i ovdje se odmorimo psihički. Osim toga, družimo se sa gostima iz Srbije i razgledamo okolinu koja je predivna, a i staze za šetnje su uređene. Stičemo nove prijatelje, a posebno nas raduje bazen i noćno druženje uz živu muziku. Daj bože da potraje ta saradnja - navela je Popovićeva.

Izlet i rođendan

Za penzionere iz Aranđelovca i Laktaša je za vrijeme boravka u “Banji Vrućici” bio organizovan i izlet u etno-selo “Usora”.

- U banji smo proslavili i jedan rođendan, a muzika i ljubav sve su okruživali - rekla je Dragojla Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana