Nova emisija na UNA TV: „Trougao” - od 29. marta, srijedom u 20 časova

UNA TV
Nova emisija na UNA TV: „Trougao” - od 29. marta, srijedom u 20 časova

U novoj emisiji „Trougao”, gledaoci UNA televizije imaće jedinstvenu priliku da vide i čuju komentare sve tri strane u BiH o brojnim ključnim pitanjima, aktuelnostima i problematici, uz relevantna istraživanja javnog mnjenja.

Svaka emisija donosi jednu temu i sagovornike iz različitih sfera javnog života, a na kraju će se kroz jedinstveni prikaz rezultata istraživanja odnosno ankete, čuti stavove i mišljenje najobjektivnije strane – građana BiH.

Rad, djelovanje i sastav Ustavnog suda BiH dugo je tema bez epiloga  i upravo o tome će se govoriti u prvom „Trouglu”, u srijedu, 29. marta u 20 časova na UNA televiziji.

Izbor dva nedostajuća suca, po jedan iz svakog od entiteta, a koji se imenuju u parlamentima, otvorio je pitanje  - da li sastav Suda, kojeg bira parlamentarna većina može biti nezavisan od politike? Da li se Ustavni sud BiH, kada je riječ o nizu Zakona iz Republike Srpske koje je proglasio neustavnim ili suspendovao, vodio pravom ili politikom? Do kada će mjesta u Ustavnom sudu BiH biti rezervisano za troje stranih sudija koje imenuje Evropski sud za ljudska prava?

Ne propustite „Trougao”, emisiju u kojoj se stavovi sučeljavaju.

Urednici: Ademir Hrelja i Anđelka Marković

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana