Najveća donacija u Srpskoj: Mozzart donirao 150.000 km bolnicama i građanima za borbu protiv korone

PR
Najveća donacija u Srpskoj: Mozzart donirao 150.000 km bolnicama i građanima za borbu protiv korone

Kompanija Mozzart se više od decenije ističe po svom društveno odgovornom poslovanju, a sa društveno odgovornim akcijama nije prestala ni u doba pandemije korona virusa, koja je blokirala sport, samim tim i njihovo poslovanje.

Za borbu protiv korona virusa u Republici Srpskoj, Mozzart je izdvojio čak 150.000 KM kao pomoć zdravstvenom sistemu i građanima kojima je pomoć najpotrebnija, što predstavlja najveću donaciju ovakvog tipa u Srpskoj.

„Dio Mozzartovih donacija u Srpskoj”

Mozzart je zbog prirode svog posla u velikoj zavisnosti od sportskih događaja, koji su suspendovani zbog pandemije virusa korona. Kako navode u toj kompaniji, pad prometa je dosegnuo 90 odsto, što predstavlja značajan finansijski gubitak. Ipak, da je Mozzart jedna od najuspješnijih firmi u regiji, potvrđuje i činjenica da je zadržala sve svoje zaposlene, isplaćujući im redovna mjesečna primanja, ali i stajući uz građane u najtežim trenucima. Podrška kompanije Mozzart došla je u vidu novčane pomoći u iznosu od 150.000 KM, doniranih bolnicama u gradovima Srpske, centrima za socijalni rad, gradskim organizacijama Crvenog krsta, ali i volonterskom pomoći i podjelom paketa ugroženim građanima na terenu.

„Mozzartovi volonteri prije podjele paketa pomoći”

„Zbog situacije u kojoj se zatekla naša zemlja, osjetili smo potrebu da konkretnim potezima i novčanom podrškom pomognemo zdravstvenim ustanovama, penzionerima i građanima u stanju socijalne potrebe. Društvenu odgovornost podrazumijevamo kao sastavni dio našeg posla, zbog čega se trudimo da učinimo sve što možemo za naše građane”, naveli su iz kompanije Mozzart.

Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Mozzart je donirao u dva navrata po 10.000 KM, ukupno 20.000 KM, a bolnicama u Prijedoru, Gradišci, Doboju, Bijeljini, Zvorniku, Istočnom Sarajevu, Foči i Trebinju po 10.000 KM kao pomoć u borbi protiv korona virusa. Takođe, Gradskoj organizaciji Crvenog krsta Banja Luka, kao i centrima za socijalni rad u svim navedenim gradovima, Mozzart je donirao po 5.000 KM, što ukupno iznosi 150.000 KM.

„Univerzitetski klinički centar Republike Srpske”

Pored novčanih donacija, Mozzart je organizovao i volonterske akcije u cilju pomoći penzionerima i građanima u stanju socijalne potrebe, kako bi se pripremljeni paketi pomoći bezbijedno dostavili onima koji nisu u prilici da nabave neophodne namirnice. Takođe, ne ignorišući činjenicu da mjere izolacije zbog korona virusa predstavljaju i svojevrsnu otežavajuću okolnost za psihičko zdravlje, Mozzart je donirao Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Gradskoj organizaciji Crvenog krsta Banja Luka 40 modernih televizora, kako bi bili iskorišteni na najbolji mogući način za građane u izolaciji.

„Volonteri kompanije Mozzart”

Interesantno je da je kompanija Mozzart među prvima koje su reagovale na loše vijesti, prvo iz Kine, potom i iz evropskih zemalja. Zaposleni su prije više od mjesec dana dobili uputstva kako treba da se ponašaju kada virus korona stigne u našu zemlju, svi koji mogu da obavljaju svoj posao od kuće prestali su da dolaze na posao i time su doprinijeli smanjenju mogućnosti širenja pandemije. Svima njima su obezbijeđeni laptopovi, internet i sve ostalo što je potrebno za nesmetan rad u kućnim uslovima.

„Takođe nam je veoma važno da sačuvamo sva radna mjesta. Mozzart ima oko 4.500 zaposlenih u sistemu, od čega oko 300 u Republici Srpskoj. Zaposleni su naš najvažniji resurs, od bezbjednosti njih i njihovih porodica zavise u velikoj mjeri i naši budući uspjesi na tržištima širom svijeta na kojima poslujemo. To znači da ćemo plate isplaćivati redovno i svim silama ćemo se truditi da tako i ostane. Mozzart stoji iza svojih zaposlenih, zajedno činimo veliku porodicu u kojoj je svaki pojedinac dao svoj doprinos izdizanju i održavanju kompanije na liderskoj poziciji”, poručuju iz Mozzarta.

Iz ove kompanije poručuju da njihova humanitarna aktivnost ovdje ne prestaje, te da su već organizovali humanitarni turnir u PlayStation 4 igri „FIFA 2020” u kojoj učestvuju poznati sportisti iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Sav prihod ostvaren kroz uplaćene gubitne tikete koji se odnose na ovo takmičenje, kao i po 5.000€, Mozzart će donirati bolnicama u Sarajevu i Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana