Mozzart nastavlja da ulaže u razvoj rukometa u Republici Srpskoj

Mozzart
Foto: Mozzart

Ova kompanija podržala je naše rukometne kampove na Jahorini, pomogla održavanje završnice Omladinske lige, a sada i naš program edukacije sudija i delegata, odnosno kontrolora, kaže predsednik Udruženja Boris Šatordžija

Dresovi za rukometne klubove, podrška mladim nadama, kao i kampovima na Jahorini... Kompanija Mozzart pruža kontinuiranu pomoć razvoju rukometa u Republici Srpskoj, a sada se donacijom opreme uključila i u program edukacije članova Udruženja sudija i delegata/kontrolora.

U novoj opremi svi članovi izgledali su kao jedan tim sa zajedničkim ciljem- da prošire svoja znanja i vještine iz oblasti rukometnih pravila. Iz ovog Udruženja poručuju da su zadovoljni nastavkom podrške koju dobijaju u okviru Rukometnog saveza Srpske.

-Imali smo dobru saradnju sa Mozzartom u proteklom periodu. Podržali su naše rukometne kampove na Jahorini, pomogli su i održavanje završnice Omladinske rukometne lige RS donacijom medalja i pehara. Prezadovoljni smo tim kontinuitetom saradnje i zahvalni ovoj kompaniji na donacijama - kaže predsjednik Udruženja i predavač na seminaru, Boris Šatordžija.

 Inače, Udruženje rukometih sudija i delegata/kontrolora Republike Srpske postoji tri decenije u okviru Rukometnog saveza Srpske. Trenutno broje 82 člana na tri nivoa- Premijer liga BIH, Prva liga RS i Druga liga RS. Svi su prisustvovali stručnoj edukaciji ovog vikenda tokom koje su imali priliku za kontrolu poznavanja rukometne igre, provjeru fizičke norme sudija i upoznavanje sa novim smernicama koje propisuje IHS/EHF za predstojeću sezonu.

 Poseban akcenat ove godine bio je na trenutnoj kovid situaciji gdje su raspravljali o normama koje će biti propisane za predstojeću sezonu. Kada su u pitanju rukometna pravila, najviše su se bavili dešavanjima na Svjetskom i Evropskom prvenstvu, te Olimpijadi u Tokiju.

Ovo udruženje svoje aktivnosti finansira godišnjim članarinama, a svi članovi samostalno snose troškove kotizacije i smještaja tokom seminara. Zato im je dodatna podrška Mozzarta posebno značajna.

-Smatramo da se ulaganje u znanje kroz dodatne edukacije uvijek isplati. Zbog toga smo sa zadovoljstvom podržali nastojanje članova ovog Udruženja da unaprijede svoje vještine, a time i nivo rukometnog suđenja kod nas- kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana