Kompanija "m:tel":Prijave za takmičenje srednjoškolaca u izradi aplikacija do 20. novembra

GS
Kompanija "m:tel":Prijave za takmičenje srednjoškolaca u izradi aplikacija do 20. novembra

BANjALUKA - Kompanija " m:tel" pozvala je srednjoškolce iz BiH da se do 20. novembra prijave i učestvuju u " m:tel ap takmičenju" u izradi aplikacija za mobilne uređaje.

Iz kompanije " m:tel " je saopšteno da prva faza " m:tel ap takmičenja" traje do 20. novembra do kada je potrebno da se osmisle ideje i pošalju popunjeni formulari za prijavljivanje na takmičenje.

U saopštenju se navodi da je rok za dostavu gotovih, funkcionalnih aplikacija 25. januar naredne godine.

Osim toga što će srednjoškolci učešćem u ovakvom izazovu usvajati nova znanja i graditi timski duh, iz " m:tela" navode da će najboljim timovima, odnosno pojedincima, obezbijediti i sjajne nagrade - mobilne telefone, kao i priliku da na "Regionalnom ap izazovu" osvoje još vrednije nagrade.

- Iskustva srednjoškolaca koji su u prethodne tri godine učestvovala u " m:telovom" takmičenju pod nazivom "Lansiraj svoju ideju", potvrđuju koliko je važno dati šansu mladima da pokažu šta umiju i pored svakodnevnih nastavnih aktivnosti- navode iz kompanije "m:tel".

Iz ove kompanije ističu da je izazov još i veći, jer u ovom takmičenju mogu da učestvuju sve škole iz BiH, uz prethodnu saglasnost nadležnih ministarstava, a naročito zato što će svoje pobjedničke aplikacije najbolji imati priliku da predstave na regionalnom takmičenju, zajedno sa vršnjacima iz Srbije i Crne Gore.

Svi zainteresovani učenici i profesori o ovom takmičenju mogu da se informišu na sajtu kompanije "m:tel" www.mtel.ba, gdje mogu pronaći opšte uslove takmičenja i formulare za prijavu.

Iz " m:tela" dodaju da zainteresovani svoja pitanja mogu poslati na mejl adresu app.takmicenje@ m:tel.ba.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana